Aziz i Rubija Mujidžić donirali 30.000 maraka za obnovu džamije

U Zecovima kod Prijedora proteklog vikenda je u prisustvu više stotina mještana ovog i susjednih naselja prijedorskog Brda, lokalnih imama Medžlisa IZ Prijedor, bihaćkog Muftiluka i predstavnika Rijaseta IZ BiH, otvorena novoizgrađena džamija.
U obnovu džamije, koja je izgrađena na mjestu one koja je 23. jula 1992. godine do temelje srušena, utrošeno je prema riječima Sudbina Musića, predsjednika Medžlisa IZ Prijedor, oko 300.000 maraka.
– Sredstva su najvećim dijelom obezbijedili mještani Zecova, oni koji su se vratili i oni koji danas žive u inostranstvu. Uz džamiju je obnovljena i imamska kuća koja je 1999. godine i praktično bila kamp za povratnike koji su proteklih osam godina i dobrovoljnim radom pomogli izgradnju ovog vjerskog objekta – kazao je Musić.
U ime velikih donatora Aziza i Rubije Mujidžić koji su za obnovu ove džamije darovali 30.000 maraka, što je i najveća pojedinačna donacija, vrata džamije u Zecovima otključao je Azizov bratić Adis Mujidžić koji se nedavno iz Švicarske s porodicom vratio u Prijedor, u naselje Žeger.
Dnevni avaz