Do podne 11 preloma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Hitnoj pomoći Prijedor potvrdili su da su u ponedjeljak imali pune ruke posla zbog poledice, jer je zbog padova i nastalih preloma čak 11 Prijedorčana samo do podne hospitalizovano u prijedorskoj opštoj bolnici.
„Pacijenti koji su nam se javljali imali su uglavnom prelome ruku ili šake, tako da smo ih nakon početnog zbrinjavanja povreda uputili na dalje pretrage u prijedorsku Opštu bolnicu“, naveli su u Hitnoj službi Doma zdravlja Prijedor.
Povrijeđeni su ogorčeni na službe koje su dozvolile da ulice budu zaleđene.
„Trebalo je da od ranog jutra pospu solju ili nekim drugim materijalom zaleđene ulice u gradu, ali to nisu učinili. Danas sam zbog toga prelomila ruku“, govori jedna od Prijedorčanki koje smo zatekli pred bolnicom, a koja je željela da ostane anonimna.
U prijedorskoj Opštoj bolnici ističu da su svima ukazali pomoć, ali da na svu sreću zbog prve poledice nisu imali operativnih zahvata.
Sead Suljanović, rukovodilac Zimske službe u Komunalnom preduzeću Prijedor, u čijoj je nadležnosti održavanje gradskih ulica u zimskim uslovima , kazao je da su komunalci na teren izašli oko 8.30 i to po nalogu nadležne opštinske službe.
„Dojave o poledici dobili smo od Saobraćajne policije oko sedam sati. Intervenisali smo čim smo dobili prve naloge za izlazak na teren. Naša zimska služba raspolaže dovoljnim količinama soli i abrazivnog materijala za predstojeću zimsku sezonu, jer je uskladišteno oko 100 kubika soli i ostalog posipnog abrazivnog materijala“, kazao je Suljanović.
Radovan Vukadinović, v.d. načelnika prijedorskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, tvrdi da su intervencije na posipanju glavnih prijedorskih ulica, na kojima se uhvatila poledica ipak na vrijeme uslijedile.
„Radimo po Pravilniku u kojem je navedeno u kojim uslovima se izlazi na teren. Međutim, zbog poledice jutros oko devet sati radnici Zimske službe Komunalnog preduzeća izvršili su prvo posipanje zaleđenih ulica u gradskim i prigradskim naseljima, ali i trotoara“, kazao je juče Vukadinović. Dodao je da se situacija ubrzo nakon tih intervencija stabilizovala.
U prijedorskoj Saobraćajnoj policiji naveli su da je zbog poledice u Prijedoru evidentirano čak sedam saobraćajnih nezgoda koje su završile samo s materijalnom štetom i bez ljudskih žrtava.
Nezavisne novine

Share.