Dodijeljene nagrade za najbolje likovne radove učenika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

likovni

Kompanija „Arselor Mital Prijedor“ proglasila je danas pobjednike konkursa za izbor najljepših dječijih likovnih radova koji se od 2009. godine raspisuje pred božićne i novogodišnje praznike.

Predstavnik kompanije „Arselor Mital Prijedor“ Predrag Šorga rekao je da je prvo mjesto osvojila Amila Dizdarević, učenica sedmog razreda Osnovne škole /OŠ/ „Desanka Maksimović“, drugo David Rajlić, učenik šestog razreda ove škole, a treće Mila Mijić, učenica četvrtog razreda OŠ „Petar Kočić“.

„Na konkurs je pristiglo blizu 300 radova iz osam osnovnih škola. Djeca su bila kreativna i bilo je raznih tehnika i ideja“, rekao je Šorga novinarima u Prijedoru nakon svečanosti dodjele nagrada.

On je precizirao da će prvoplasirana Amila predstavljati BiH na međunarodnom takmićenju sa predstavnicima još 29 država u kojima posluje „Arselor Mital“, za čije će se radove moći glasati putem internet stranice ove korporacije.

„Prva tri mjesta dobila su novčane nagrade od 150, 100 i 50 KM, prvoplasirana učenica dobila je još i poaklon paket i nagradu od 700 KM kao pobjednik na niovu BiH, a deset najbolje plasiranih učenika dobilo je pakete školskog pribora“, dodao je Šorga.

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Čelik i budućnost“, a pobjednički rad na međunarodnom takmičenju biće zvanična novogodišnja čestitka „Arselor Mitala“ u svijetu.

Autor: SRNA

Share.