Dodjelom nagrada završena manifestacija Dani meda Prijedor 2012

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trodnevna privredno-turistička manifestacija “Dani meda Prijedor 2012” završena je danas u Prijedoru proglašenjem najljepše uređenog štanda i najboljih literarnih i likovnih radova o temi med.

Novčanu nagradu od 200 KM za najljepše uređen štand podijelili su Slobodan Barzut iz Trebinja i Sulejman Jakupović iz Kozarca kod Prijedora, a najbolji radovi učenika osnovnih i srednjih škola, osim što su nagrađeni pčelinjim proizvodima, biće objavljeni i u lokalnom sedmičniku “Kozarski vjesnik”.

Učenici Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Prijedora Aleksandar Mudrinić, Aleksandra Marić i Milica Kurnoga osvojili su prva tri mjesta u likovnom izražavanju o medu, a među prijedorskim gimnazijalcima tri najuspješnija literarca bili su Viktorija Savanović, Ana Madžar i Ana Kobas.

Manifestaciju, koja je okupila 22 izlagača iz Novog Grada, Kostajnice, Bihaća, Trebinja, Dervente, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta, Šamca i Prijedora, zatvorio je zamjenik načelnika opštine Prijedor Milenko Đaković.

– Svi učesnici su zadovoljni i boravkom u Prijedoru i organizacijom. Želim da se vidimo i iduće godine u još većem broji, ali da i naši pčelari učestvuju na srodnim manifestacijama izvan Prijedora – rekao je Đaković.

Sajam meda uveličali su nastupi članova kulturno-umjetničkih društava “Doktor Mladen Stojanović” i “Kozara”, i mališani Dječijeg vrtića “Radost”.

Organizatori sedmih po redu “Dana meda” bili su opština Prijedor i udruženja pčelara “Omarska” iz Omarske, “Prva pčela” iz Prijedora i “Kozara” iz Kozarca.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Share.