Donjom Ljubijom prošetao Sulejman Veličanstveni, društvo mu pravio Bred Pit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sulejman Draganović (48), mještanin Donje Ljubije kod Prijedora, ima isto ime kao njegov omiljeni lik iz megapopularne serije „Sulejman Veličanstveni“ i, tvrdi, mnogo sličnosti s glavnim glumcem Halitom Ergenčom. Kaže da se „slažu“ u visini, pokretima, gordom pogledu… Zbog svog imenjaka iz serije kojem želi da bude što sličniji, ljubijski Sulejman Veličanstveni je čak pustio i bradu.

– Jest da je glumac malo mlađi od mene, ali mislim da smo vrlo slični. Prvo je to primijetila moja supruga, a potom i kolegice s posla. Kad sam čuo da se traži Sulejmanov dvojnik, shvatio sam to kao dobru priliku. Podržali su me i moji iz KUD-a „Kozara“, gdje sam zadužio nošnju kako bi Sulejmanu iz serije ovako obučen bio što sličniji. Imam i mač – pohvalio nam se ljubijski Sulejman Veličanstveni.

Priznaje da seriju prati bez daha i nada se pozivu s OBN televizije, koja ovih dana traži dvojnike glavnih likova iz popularne turske serije.

– Ne zanima me Sulejmanova Hurem. Imam ja svoju. A mami me i mogućnost da dobijem nagradu i otputujem u Istanbul za Novu godinu – kaže Draganović.

Za razliku od svog junaka, ovaj ljubijski Sulejman živi običnim i mirnim životom, zadovoljan činjenicom da se nakon izbjeglištva po Njemačkoj i Ključu vratio u rodnu Donju Ljubiju i tu zaposlio.

Dizdarević je Bred Pit

Osim Sulejmana Veličanstvenog, Donja Ljubija ima i svog Breda Pita (Pitt). To da je sličan slavnom glumcu tvrdi mještanin ove varošice Muharem Dizdarević (48).

– Svi mi kažu da dosta ličim na Breda Pita, pogotovo kad malo pustim kosu i bradu… Ima li tu istine ili ne, to ne znam. Mada se žene baš ne lijepe za mene, to poređenje mi baš laska – priznaje Dizdarević.

Dnevni avaz

Share.