Izabrana nova Vlada RS-Prijedor dobio ministarsko mjesto

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Narodna skupština Repulike Srpske juče je izabrala novu Vladu, čiji je predsjednik Aleksandar Džombić, u kojoj je deset ministara iz SNSD, po dva iz Socijalističke partije i Demokratskog narodnog saveza, te jedan iz HDZ BiH i jedna nestrančka ličnost. U novoj Vladi je šest ministara iz starog saziva, dok je deset novih ličnosti. Među ministrima u novoj vladi je pet žena. Za izbor Vlade glasalo je 46 poslanika, protiv je bilo 30 i niko uzdržan. Za predsjednika Vlade izabran je Aleksandar Džombić, ministar finansija je Zoran Tegeltija, unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, pravde Džerard Selman, te uprave i lokalne samouprave Lejla I. Rešić. Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju je Željka Cvijanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Ðokić, ministar trgovine i turizma Gorana Zlatković, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević. Ministar saobraćaja i veza RS je Nedeljko Čubrilović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Milovanović, ministar za za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović. Ministar za izbjeglice i raseljena lica je Davor Čordaš, ministar zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, dok je ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović. Novoizabrani predsjednik i ministri u Vladi RS položili su svečanu zakletvu.
Nova ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla I. Rešić je rođena 1981. godine u Prijedoru, gdje je završila Gimnaziju 2000. godine, a Fakultet političkih nauka u Sarajevu 2005. godine. Radila je na sarajevskom Radiju 202, od 2006. godine radi, sa prekidima, na Radio-televiziji Republike Srpske, a jedno vrijeme bila je dopisnik sarajevskog „Oslobođenja“. Nije udata i nema djece.
Nova ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić navela je da će se Ministarstvo koncentrisati na rješavanje problema nastalih u vezi sa poplavama. „Što se tiče velikih stvari, ja ne bih zaista išla na to, dok ne vidim šta je urađeno u prethodnom periodu. Prva i najbitnija stvar za nas trenutno je da se koncetrišemo na poplave. Sve ostalo ćemo naravno raditi kao što se radilo i do sada, ali to bi mogla biti prva stvar za koju ćemo odmah poslije Nove godine vidjeti gdje smo i šta smo“, rekla je Rešićeva.
SRNA
Foto – facebook.com

Share.