Izložba fotografija dječijeg stvaralaštva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U okviru manifestacije „Kulturno ljeto 2011“ u Prijedoru je sinoć otvorena foto izložba dječijeg dramskog stvaralaštva, a Prijedočani na malom gradskom trgu mogu vidjeti 10 panoa sa 140 fotografija iz 40 godina duge tradicije Dječijeg vrtića „Radost“. Direktorica ove predškolske ustanove Dušanka Božić rekla je da je za četiri decenije kroz vrtić prošlo oko 60.000 mališana. „To je čitav jedan grad i nadam se da će mnogi sugrađani sebe prepoznati na fotografijama. Dječije dramsko stvaralaštvo je vrlo važno u razvoju djeteta sa aspekta emocija, pozitivne slike o sebi i govora, a uglavnom se veže za predškolske grupe“, rekla je Božićeva novinarima.
Ona je navela da fotografije zorno prikazuju kako se sa djecom radi i kako se podstiče dramsko stvaralaštvo, da u tome učestvuju svi vrtići u okviru ove ustanove i da se dijelom rade i lutkarsko i pozorište sjenki. „Ovo će, ja se nadam, razbiti predrasude koje kod nekih još uvijek postoje, a to je da su vrtići čuvališta za djecu“, naglasila je Božićeva. Ona je dodala da će dječiji vrtić „Radost“ u ovogodišnjem Kulturnom ljetu učestvovati i večerašnjom priredbom kojom se u školu ispraća stotinjak predškolaca, kao i učešćem oko 200 djece u maskenbalu koji 30. maja u 18.00 časova u gradu na Sani priređuje Turistička organizacija opštine Prijedor.
Tokom manifestacije koju opština Prijedor organizuje treći put, sugrađani će moći da prisustvuju i večerima folklora, pozorišnim predstavama, izložbama na otvorenom, koncertima, projekcijama filmova, zvaničnom otvaranju turističke sezone, svirkama lokalnih bendova, promocijama, te tradicionalnim manifestacijama „Zlatne ruke Potkozarja“ i Likovna kolonija „Sreten Stojanović“. Većina kulturnih sadržaja tokom ljetnih dana odvijaće se na otvorenom – gradskim trgovima, u Ljetnoj bašti, lapidarijumu Muzeja Kozare, ispred rodne kuće Sretena i Mladena Stojanovića, a svoja vrata otvoriće i bioskop „Kozara“, Pozorište Prijedor, Galerija `96, Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“, Muzej Kozare i hotel „Monument“ na Mrakovici.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Share.