Kino Kozara-Prihod od ulaznica na posebnoj projekciji za senzornu sobu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Posebna projekcija filma „Čudesni Spajdermen“ održana je u kinu „Kozara“, a 360 KM prihoda od prodatih ulaznica namijenjeno je Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ Prijedor, bivšoj Specijalnoj osnovnoj i srednjoj školi „Đorđe Natošević“.

„Na ovaj način kino ‘Kozara’ pridružiće se brojnim sugrađanima, javnim i privatnim preduzećima, institucijama i ustanovama koje su pomogle izgradnju senzorne sobe u novoizgrađenom objektu“, rekla je Safira Karahodžić, direktorica JU „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor.

Ona je navela da je kino „Kozara“ iniciralo ovu akciju sa željom da pomogne djeci sa posebnim potrebama.
„Zahvaljujem se Opštini Prijedor, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici, Nacionalnom parku ‘Kozara’, Centru za socijalni rad, omladini DNS-a i Sportskoj dvorani ‘Mladost’ koji su organizovano kupili većinu karata za sinoćnu dobrotvornu projekciju“, dodala je Karahodžićeva.

Među gledaocima su bili i štićenici „Centra Sunce“ u pratnji nastavnice Gorice Bogićević, koja je zahvalila kinu „Kozara“ za organizovanje humanitarne projekcije za senzornu sobu.

„Ta prostorija pomaže djeci sa posebnim potrebama da aktiviraju neka svoja čula koja su skrivena ili koja još nisu uspjela da se probude, a služi i za relaksaciju“, rekla je Bogićevićeva.

Senzorna soba je vrijedna 35.000 KM i finansijska konstrukcija je gotovo okončana. U drugoj fazi slijedi prikupljanje novca za dodatnu opremu za ovu specijalizovanu prostoriju, kao i za edukovanje kadra.

Za novoizgrađeni objekat „Centar Sunce“, otvoren polovinom mjeseca i vrijedan 1.460.000 KM, sredstva u iznosu od milion KM obezbijeđena su iz Razvojnog programa Vlade Republike Srpske, dok je opština Prijedor uložila 260.000 KM, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske 200.000 KM.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Share.