Maskenbal Svijet dječje mašte okupio oko 1000 djece

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Svijet dječije mašte“, maskenbal koji je dio ovogodišnjeg Kulturnog ljeta, okupio je sinoć na ulicama Prijedora oko 1.000 djece predškolskog uzrasta, učenika osnovnih škola i mlađih grupa kulturno-umjetničkih društava. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da je dio Kulturnog ljeta svake godine posvećen najmlađima, generacijama na kojima Prijedor ostaje i koje će ga učiniti još ljepšim i prosperitetnijim. „Odziv je izuzetno veliki. Interesovanja je bilo i izvan opštine Prijedor, ali zasad nismo mogli toliki broj djece okupiti na jednom mjestu.
Ne zna se je li više djece ili njihovih pratilaca, roditelja, baka i djedova“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru. Direktorica Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić rekla je da se ovogodišnjem, drugom po redu maskenbalu, odazvalo 11 ustanova. „Riječ je o Dječijem vrtiću `Radost`, osnovnim školama `Branko Ćopić`, `Desanka Maksimović`, `Petar Kočić`, `Ćirilo i Metodije`, `Kozarac`, `Vuk Karadžić` i `Jovan Cvijić`, kulturno-umjetničkim društvima `Dr Mladen Stojanović`, `Kozara` i `Omarska`, te o Omladinskom centru `Donja Puharska`“, navela je Ganićeva.
U sklopu maskenbala priređeno je takmičenje u literarnim radovima učenika osnovnih škola pod nazivom „Moj grad“ u kojem je prvo mjesto osvojio učenik OŠ „Branko Ćopić“ Danilo Stojanović, drugo učenica OŠ „Ćirilo i Metodije“ Marina Baltić, a treće učenica OŠ „Petar Koćić“, Milica Dragić. Od četiri gradske osnovne škole ovoj manifestaciji nije se odazvala jedino OŠ „Dositej Obradović“. Organizator maskenbala je Turistička organizacija opštine Prijedor, a pokrovitelj opština. Ove je godine održan na Malom gradskom trgu, a za iduću godinu najavljena je mogućnost da se, zbog velikog interesovanja, preseli na Gradski stadion. „Kulturno ljeto“ opština Prijedor organizuje treću godinu zaredom, ove je godine počelo 18. maja obilježavanjem Svjetskog dana muzeja i trajaće do 26. avgusta.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Share.