Na Međunarodnom sajmu predstavljeno 25 omladinskih organizacija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prijedor je danas domaćin Drugog međunarodnog sajma omladinskih organizacija „Prijedor 2011“ koji je okupio 25 omladinskih organizacija iz Prijedora, Novog Grada, Laktaša, Gradiške, Cazina, Kneževa, Zavidovića, Subotice i Trenta-Italija. Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prijedor Ljiljana Babić naglasila je da je opštinska adminstracija prepoznala važnost ciljeva ovog projekta kao što su promocija omladinskog aktivizma, umrežavanje omladinskih organizacija iz Jugoistočne Evrope i zemalja Evropske unije, kao i sa lokalnim, republičkim i državnim institucijama. „Zadovoljstvo nam je ugostiti mlade ljude koji će u cjelodnevnom programu moći predstaviti rad svojih organizacija i gradove iz kojih dolaze, ali i razmijeniti iskustva iz oblasti omaldinske poltike i pribavljanja sredstava za omladiske projekte“, rekla je Babićeva otvarajući ovaj sajam.
Predsjednica Udruženja građana Agencija lokalne demokratije Prijedor Dragana Radanović rekla je da je jedan od ciljeva sajma da ukaže na najveće probleme u omladinskom sektoru. „To su slaba vidljivost rada omladinskih organizacija, organizovanje lokalnih omladinskih savjeta, nedostatak umreženosti lokalnih i međunarodnih omladinskih organizacija i nedostatak transparentnosti informacija i instrumenata koji daju mogućnosti za namicanje sredstava se regionalnog i međunarodnog nivoa“, navela je Radanović. U okviru sajma održava se okrugli sto o temi Omladinska politika i namicanje sredstava za omladinske projekte čiji domaćin je OEBS.
„Osim učesnika sajma, na okruglom stolu imamo i predstavnike omladinskih organizacija iz Oštre Luke, Čelinca, Sanskog Mosta, Bihaća, Ključa i Velike Kladuše“, rekla je službenica za odnose sa javnošću OEBS-a Radmila Trifković. U popodnevnim satima održaće se male sportske igre, a od 20:00 do 22:00 koncert grupa iz Prijedora i italijanskog Trenta. Sajam su finansiraju opština Prijedor, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, Udruženje „Projekt Prijedor“, Fondacija „Arcelor Mittal“ Prijedor i OEBS.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Share.