Načelnik Pavić najavio početak realizacije projekta izgradnje sportske dvorane na Urijama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić najavio je početak realizacije projekta izgradnje sportske dvorane u prigradskom naselju Urije koja će biti građena fazno, a vrijednost prve faze radova veća je od milion KM.

„Meni je žao što za ovu dvoranu nismo dobili nikakvu podršku sa nivoa Republike Srpske, jer je u većini drugih opština Republika gradila dvorane. Međutim, mi ćemo u tome istrajati i uspjeti, jer će za mlade tog dijela grada to biti izuzetan objekat“, rekao je Pavić.

On je dodao i da će to biti dvorana namijenjena isključivo sportistima i u njoj se neće održavati školska nastava.

Uskoro počinju radovi na izgradnji temelja i postavljanju nosivih konstrukcija, koji će biti završeni za tri mjeseca.

Projektant Veljko Hrgar potvrdio je da su osnovni sportski sadržaji dvorane igralište za rukomet, za košarku i odbojku, zbog čega je visina dvorane 13 metara.

„To će biti moderan sportski objekat koji će ispunjavati sve evropske standarde i u narednih desetak godina“, rekao je Hrgar.

On je dodao da će nova sportska dvorana imati tribine kapaciteta 1.890 mjesta i sve prateće sadržaje kao što su svlačionice za četiri ekipe, za delegate, sudije i trenere, te prostor za obavljanje doping kontrole, četvorostazna kuglana, dvije manje sale za zagrijavanje sportista i jedna za borilačke sportove.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Prijedor dva Boro Vojvodić istakao je da je ovaj objekat od velikog značaja ne samo za tu mjesnu zajednicu na čijem se području gradi i gdje živi oko 10.000 stanovnika, nego i za cijeli Prijedor.

„Budući da samo na ovom području živi oko 3.000 mladih, biće to prilika da se više bave sportom, osnivaju nove sportske klubove i time odvoje od ulice i kafića“, istakao je Vojvodić.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Share.