Najkutak RS-Dvorište Osnovne škola Vuk Karadžić iz Omarske za primjer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Omarske je, nakon renoviranja prije dvije godine jedna od najuređenijih škola na području prijedorske opštine. Direktor Milorad Stupar kaže da je ponosan na svoje učenike, a ima ih oko 650, koji su nakon što su uselili u uređene učionice, sami odlučili da urede i školsko dvorište.
– Tako su sve odjeljenske zajednice prihvatile da same urede i zelenu površinu oko škole i početkom drugog polugodišta ove školske godine dogovorile da svaka zasadi po tri ruže, kako bi tokom ljetnih mjeseci učenici, ali i prolaznici, uživali u njenim bojama i lijepo uređenom dvorištu. To je rezultiralo činjenicom da sad imamo preko 400 ruža u našem školskom dvorištu – kaže Stupar.
On dodaje da su učenici imali punu podršku nastavnika, ali i roditelja koji su sami slali strukove cvijeća i čak dolazili da ih zajedno sa djecom posade.
– Imali smo slučajeve da su roditelji kada su dolazili na roditeljski sastanak donosili cvijeće i ostajali da kopaju i zaliju cvijeće zajedno sa učenicima – rekao je Stupar.
On je dodao i da su nakon sadnje cvijeća, učenici izrazili želju da prostor oko škole, koje je inače u susjedstvu crkve, urede kao jedan park i da postavljanjem ručno rađene fontane stvore idealno mjesto za druženje mladih.
Prema Stuparovim riječima, ta je ideja opšteprihvaćena jer Omarska ne pruža mnogo mogućnosti za zabavu mladih.
– Umjesto da lutaju po mračnim ulicama i sjede u kafićima, učenici su svojim vršnjacima podarili mjesto gdje mogu da prošetaju, da sjede i da se druže tokom dugih ljetnih noći.
– U svim tim aktivnostima koristili smo prirodne materijale: drvo, kamen, zemlju, tako da se naše, sada uređeno dvorište, stopilo sa okolnim zelenilom kojim obiluje čitavo Potkozarje – kaže Stupar.
Kako glasati
SMS-om glasate tako što. na broj 091/510-101 pošaljete poruku koja sadrži riječ GLAS zatim redni broj.
Primjer ako želite glasati za dvorište Osnovne škole „Vuk Karadžića“ iz Omarske, a ono je pod rednim brojem 14, tekst SMS poruke glasi: GLAS 14.
Broj važi sa sva tri operatera mobilne telefonije u BiH.
Cijena poruke je 0,8 KM + PDV
Glas Srpske

Share.