Nepokretna Melisa Pašić dobila invalidska kolica

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na adresu Melise Pašić (11) nepokretne djevojčice iz Hambarina kod Prijedora, jučer je stigla vrijedna donacija, invalidska kolica na motorni pogon, koja će ovoj učenici četvrtog razreda mjesne škole značajno olakšati odlazak na nastavu.
Nova kolica tako će konačno zamijeniti ona stara, obična, koja su Pašići, inače siromašni i dobri ljudi, prije četiri godine dobili od Doma penzionera u Prijedoru. Na kratko da se snađu, jer sredstava za kupovinu savremenih invalidskih kolica za Melisu, koja inače od rođenja boluje od cerebralne paralize, jednostavno nije bilo.
Faik, glava četveročlane porodice Pašić u kojoj se mjesečno preživljava od 130 KM dječijeg doplatka, jer ni on ni supruga Aida nemaju posla, priznaje da se kolicima koje je njegova Melisa odavno priželjkivala prilično obradovao.
– Do škole je svaki dan prati neko od nas, ali najčešće majka Aida. Nije joj lako jer Melisa ima 50-ak kilograma pa je do škole koja je od kuće udaljena nekoliko stotina metara, valjalo gurati i nju i kolica. Sad će objema biti mnogo lakše – priča vidno obradovan donacijom Faik čiju priču, uz opasku da se 24 sata ne razdvaja od svoje mezimice, potvrđuje i majka Aida.
Saud Begović, kordinator “Humanog brda 2010”,organizacije koja uz Prijedorčane koji žive u inostranstvu okuplja i druge dobre ljude iz ostalih krajeva BiH, kaže da je ova organizacija, čije je sjedište u Beču, “prepoznala problem koji imaju Pašići i vrlo brzo ga riješila”.
– Za nepun mjesec uz pomoć dobrih ljudi kolica su dopremljena na Hambarine i to u akciji u kojoj želim da istaknem nesebično zalaganje Damira Habibovića i Mirsada Fikića – ističe Begović i najavljuje nove aktivnosti kao što je projekt stipendiranja 17 studenata, mještana šest povratničkih naselja s lijeve obale Sane kod Prijedora, koji će biti aktuelan već naredne godine.
Dnevni Avaz

Share.