Nesmotrenost ga stajala opekotina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nesmotrenošću Darka Kukića (21) i Milana Desnice (20) iz Prijedora nekoliko domaćinstava u prigradskom naselju Urije je u noći između ponedjeljka i utorka ostalo bez struje.
Mada je policija sumnjala da je riječ o pljački elektromaterijala iz trafo-stanice na Urijama, nakon privođenja dvojice mladića te sumnje su otkonjene. Draško Papak, načelnik OKP u SJB Prijedor, kazao je da je Kukić povrijeđen sasvim slučajno i usljed nepažnje, te da u ovom slučaju nije bilo nikakvog pokušaja krađe u trafo-stanici.
„Oba mladića su na ovom mjestu bila u društvu sa djevojkama. Kukić je prišao ormariću trafoa, nakon čega ga je odbacio strujni luk koji je izazvao prilikom dodira sa naponom“, rekao je Papak.
Tom prilikom je Kukić umalo poginuo, nakon što je došao u dodir sa 20-kilovoltnim naponom, usljed čega je uslijedio kratak spoj u ormariću trafoa.
On je zadobio opekotine na ruci zbog čega mu je ukazana i ljekarska pomoć u prijedorskoj Opštoj bolnici. Njegov saučesnik nije povrijeđen.
Oba mladića su nakon saslušanja u policiji puštena kući, a protiv njih nisu podnesene prijave. U posjed im je vraćen i neregistrovani automobil ford eskort, kojim su se mladići u pratnji djevojaka dovezli do trafoa.
Kvar na trafou je danas otklonjen.
Nezavisne novine

Share.