Održan humanitarni koncert Prijatelji za prijatelja

Gotovo pet stotina Prijedorčana je plaćanjem ulaznice simbolične vrijednosti od 3 KM i dolaskom na humanitarni koncert „Prijatelji za prijatelja“ pomoglo liječenje svog sugrađanina Nemanje Grubana koji se više od godinu dana liječi od kvadriplegije koja je dijagnostikovana nakon nezgodnog skoka u rijeku Sanu. Nemanjin prijatelj Darko Krstanović, koji je s njim završio Gimnaziju i zajedno studirao na banjalučkom DIF-u, gdje je Nemanji ostao još samo jedan ispit i diplomski, kaže da je Nemanja odličan i plivač i skakač u vodu, ali da je nesretnim slučajem taj kobni skok u vodu 28. jula prošle godine za posljedicu imao smrskan peti pršljen.
„U posljednja dva mjeseca počeli smo organizovati humanitarne akcije za prikupljanje novca za nastavak Nemanjinog liječenja, a ova večerašnja je završna jer Nemanja treba da 1. septembra putuje u Sloveniju gdje bi rehabilitacija na ljubljanskoj klinici «Gibanje» trebalo da traje 8 mjeseci“, naveo je Krstanović. Koordinator projekta „Ljetna bašta“ Dino Mrkalj je sinoć rekao da su prijedorski muzičari izašli u susret Nemanjinim prijateljima i pozdravio je sve one koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

Na sinoćnjem humanitarnom koncertu su učestvovali prijedorski bendovi „DBAU“, „Tatoo“ i „Motherfunky“ te DJ Beko a njegovo održavanje su pomogli Opština Prijedor, Centar za prikazivanje filmova Prijedor, Banjalučka pivara i Društvo urbanih umjetnika „Manifest“. Odmah nakon nesreće uslijedila je Nemanjina operacija na Ortopedskoj klinici Banjica u Beograu, rehabilitacija na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu i rehabilitacija u Sloveniji.

Od prvog dana od njega se ne odvajaju majka Milka, otac Božo, sestra Milica i djevojka Bojana Kojić, student medicine, koja će pauzirati studije dok god Nemanji bude potrebna. Pozivom na broj 1413 do kraja mjeseca daruje se 1 KM za Nemanjino liječenje, a na ime Nemanja Gruban otvoren je žiro račun kod NLB Razvojne banke. Porodica Gruban je 1991. godine izbjegla iz Zagreba. Sada se suočava i sa problemom neusaglašenih pravosudnih sistema BiH i Hrvastke gdje stan u Prijedoru, koji su uredno i regularno zamijenili za svoj stan u Zagrebu, sada putem suda potražuje njegov bivši nosilac stanarskog prava.
Internet portal www.gradprijedor.com se u svoje ime zahvaljuje svima onima koji su na bilo koji način pomogli sinoćnji koncert kao i svima onima koji pomažu Nemanji na njegovom putu ka konačnom ozdravljenju. Sretno Nemanja!