Održana Gastro prezentacija 2010-Veče domaće kuhinje

Najljepše uređen štand na gastro prezentaciji „Veče domaće kuhinje“, koja je sinoć održana u Prijedoru, imalo je Udruženje „Teodora“. Pobjednice u kategoriji najraznovrsnije gastro ponude su članice Udruženja građana „Berek“ koje su pripremile čak 38 jela tradicionalne potkozarske kuhinje i privukle najveći broj degustatora. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić je otvarajući ovu manifestaciju istakao da su Prijedorčani nadaleko poznati kao dobri domaćini i da su to još jednom dokazali.

„Ovo je manifestacija i privrednog i turističkog karaktera koja je pokazala bogatstvo potkozarske kuhinje i tradicije, ali i bogatstvo kuhinja nacionalnih manjina koji žive na ovom prostoru, što samo daje draž ovoj manifestaciji“, rekao je Pavić na sinoćnjoj manifestaciji. Na drugoj po redu prijedorskoj gastro prezentaciji učestvovalo je osam udruženja i četiri pojedinca, a prvo troje nagrađenih u obje kategorije osvojili su i novčane nagrade od 50,100 i 150 KM dok su pobjednicima pripali i prigodni pehari.

Na gastro prezentaciji su učestvovali Udruženje „Teodora“, Udruženje Ukrajinaca „Kozak“, Organizacija žena DNS-a, Kolo srpskih sestara, proizvođač rakije Brane Radanović, porodica Zekanović, Željko Latinović, Udruženje žena „Berek“, Udruženje Slovenaca „Lipa“, Udruženje „Promotur“, Hotel „Bomar“ Omarska te van konkurencije štand ekoloških proizvoda „Limes“ Prijedor. Organizator ove odlično posjećene manifestacije koja je dio “Prijedorskog kulturnog ljeta 2010“ bila je Turistička organizacija opštine Prijedor. U zabavnom dijelu programa učestvovao je Tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva „Milan Egić“ iz Brezičana.