Održana prijedorska Konferencija beba

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na manifestaciji „Konferencija beba“ koja je održana u subotu u Prijedoru učestvovalo je 89 beba od 570 koje su rođene između dva Vidovdana. Na novom gradskom trgu priređen je prigodan program, a učesnicima su podijeljene brojne nagrade sponzora ove manifestacije. „Konferenciju beba“ koju već tradicionalno organizuju Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske s ciljem da javnost upozori na nepovoljnu demografsku sliku u Srpskoj i podstakne veću brigu za djecu i porodicu i da promoviše odgovorno roditeljstvo i podrži mlade ljude u njihovim nastojanjima da planiraju i osnuju porodice, podržala je i opština Prijedor.
Načelnik opštine Marko Pavić je obezbjedio prigodne pokolne za bebe rođene 16. maja, na Dan opštine kao i za one koje će biti rođene na Vidovdan. Nagrada za najbrojnije potomstvo pripala je Miri Marjanović iz Miljakovaca koja je prije 2 mjeseca rodila deveto dijete – djevojčicu Svjetlanu. Izabrano je i „Tročlano Predsjedništvo beba“ koje je nagrađeno prigodnim poklonima a među njima je i najmlađa prisutna beba, dječak Andrej star 16 dana.
Otvarajući ovu manifestaciju, predsjednica Skupštine opštine Azra Pašalić je poželjela djeci srećno djetinjstvo, a roditeljima zdravo potomstvo, pozivajući ih da se zajednički bore protiv bijele kuge. „Prijedor je jedna od opština koja se susreće sa negativnom prirodnom stopom priraštaja stanovništva, tako da smo na poslednjoj Skupštini usvojili mjere za poboljšanje populacione politike koje ćemo dostaviti svim relevantnim institucijama“, rekla je Pašalićeva. U programu manifestacije su učestvovali mališani Dječjeg vrtića „Radost“ iz Prijedora te članovi najmlađih folklornih sekcija SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ iz našeg grada. Manifestacija „Konferencija beba“ se održava u više opština Republike Srpske pod sloganom „Ljepša Srpska-brojnija Srpska“ u okviru kampanje „Porodica za 5“ koju već 11 godina organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.


Share.