Otvoreni likovni studio-Večeras aukcija slika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lapidarijum Muzeja Kozare večeras će biti domaćin aukcije slika koje su nastale tokom Otvorenog likovnog studija koji je održan krajem juna u ovom prostoru te u Bellini Ljetnoj bašti Prijedor.

U prvom dijelu ovog likovnog studija učestvovalo je četrdesetak slikara i polaznika dvije škole slikanja koje vode prijedorski akademski slikari dok će aukcija biti njegov drugi dio.

Ove će godine na aukcijsku prodaju biti ponuđena dvadeset i jedna slika akademskih slikara, a jednim dijelom i polaznika škola slikanja.

Polovina prikupljenih sredstava biće, kao i prošle godine, namijenjena Udruženju likovnih umjetnika, a druga polovina je predviđena u humanitarne svrhe i to za opremanje senzorne sobe u novom školskom objektu Specijalne škole „Đorđe Natošević“ čija se gradnja privodi kraju.

Pozivnice sa katalogom slika koje su ponuđene na aukcijsku prodaju upućene su i na adrese prijedorskih privrednika te ustanova i institucija koje će eventualnom kupovinom slika dobiti lijep ukras u svojim radnim prostorima, a ujedno će imati podsjećanje na učešće u jednoj zanimljivoj, a povrh svega humanoj akciji.

Ovim putem pozivamo sve građane Prijedora da dođu večeras u Lapidarijum Muzeja Kozare da pogledaju ova umjetnička djela, a ukoliko to žele neka od njih i kupe.

Početak aukcije zakazan je za 19 časova, a svi zainteresovani za učešće i kupovinu slika, iste će moći da pogledaju već od 18 časova u Lapidarijumu Muzeja Kozare.

I ova akcija dio je niza manifestacija koje ove godine čine program Kulturnog ljeta „Prijedor 2012“.
Slike koje će se naći na aukciji možete pogledati u našoj galeriji ako kliknete ovdje

Share.