Počela manifestacija Dani cvijeća 2011

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Prijedoru je danas počela manifestacija Dani cvijeća 2011 koja se organizuje već treću uzastopnu godinu. Naredna 3 dana cvijeće će na malom gradskom trgu izlagati šest proizvođača koji se bave plasteničkom proizvodnjom kao i preduzeće „Komunalne usluge“ koje između ostalog proizvodi baštensko i sobno ukrasno bilje. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić je novinarima rekao da je cilj manifestacije da se proizvođači povežu sa građanima, da pokažu šta proizvode, da svoje proizvode prodaju, a da kupci do njih dođu brže, lakše i jeftinije. „Ovo je za nas već postala privredna manifestacija i njegovaćemo je i ubuduće jer proizvodnja cvijeća ovdje ima dobru perspektivu.
Plastenička proizvodnja je unosan posao i zato ćemo i dalje podsticati ovu djelatnost“, naglasio je Pavić prilikom otvaranja sajma cvijeća. On je dodao da se na ovaj način pokazuje da plastenička proizvodnja cvijeća nije neka sporedna djelatnost nego čista proizvodna djelatnost od koje se može živjeti. Tokom obilaska postavljenih štandova načelniku Paviću su se priključila i djeca iz dječijeg vrtića „Radost“ koja su zajedno sa svojim vaspitačicama obišla ovu manifestaciju. Mališani su načelniku i okupljenim građanima spontano otpjevali nekoliko dječjih pjesmica za šta su nagrađeni velikim aplauzom a za svoj vrtić su dobili i sadnice cvijeća.
Šef Odsjeka za poljoprivredu opštine Prijedor Tatjana Marić izjavila je da ova manifestacija, budući da se održava treći put, prelazi u tradiciju. „Podsticaji plasteničkoj proizvodnji za ovu godinu iznose 30.000 KM. U Prijedoru imamo desetak registrovanih proizvođača cvijeća. Površina pod plastenciima se svake godine mijenja i sada iznosi oko 1500 kvadratnih metra „, dodala je Marićeva. Dani cvijeća traju od 28. do 30. aprila a postavljeni štandovi na malom gradskom trgu će raditi od 8:00 do 16:00 časova. Organizator i pokrovitelj ove manifestacije je opština Prijedor.

Share.