Pomoć za članove SUBNOR-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Veljko Rodić uručio je juče u Ljubiji novčanu pomoć načelnika opštine Prijedor za teško oboljelog učesnika Narodnoooslobodilačkog rata Svetka Gligića koji ima 83 godine i teško je pokretan.

„Hvala svima koji su me se sjetili jer sam imao potrebu za ovom pomoći budući da sam bolestan i da sam više puta u ovoj godini bio u bolnici“, rekao je kroz suze čika Svetko.

On je jedan od 25 članova SUBNOR- a kojima je načelnik opštine Marko Pavić dodijelio jednokratnu novčanu pomoć u visini od 80 KM, uglavnom za nabavku lijekova.

„Prema našim programskim zadacima, mi imamo obavezu da u toku godine vodimo brigu o borcima posebno bolesnim i teže pokretnim. U tom smislu imamo i višegodišnju podršku načelnika opštine koji je omogućio da ove godine pomoć dobiju naši najugroženiji članovi, da ljudi znaju kako nisu odbačeni i zaboravljeni“, kazao je Rodić.

On je potvrdio da je u saradnji sa opštinskim Udruženjem penzionera 10 članova SUBNOR-a ove godine išlo u banju po pogodnim uslovima, tako da ih je banjsko liječenje koštalo samo 30 odsto od ukupne cijene boravka.

Na području opštine Prijedor živi oko 400 članova SUBNOR-a, učesnika Drugog svjetskog rata.
Grad Prijedor

Share.