Pomozimo dječaku da bolje vidi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prijedorčani Sonija i Milenko Kukić svakodnevo vode bitku za ozdravljenje svoga sina jedinca, desetogodišnjeg Mihajla, kome je potrebna transplantacija rožnjače.
Roditelji kažu da je Mihajlu još kao bebi dijagnosticiran karcinom krvi, zbog čega mu je kao trogodišnjaku izvršena transplantacija koštane srži u Italiji, a godinu dana kasnije i transplantacija jetre.
Majka Sonija kaže da je njenom sinu u međuvremenu konstatovano oštećenje rožnjača na oba oka.
„Terapije prima svakodnevno, ujutro i uveče, ali mu je zbog svega sada oštećen vid. Ima tzv. suhoću očiju i svakih sat vremena mora da prima terapiju ‘vještačkih suza’. Prije godinu i po dana bili smo u Milanu i ljekari su nam sugerisali da bi bilo poželjno da Mihajlu bude izvršena i transplantacija rožnjače, pošto mu vid svakog dana slabi“, govori Kukićeva.
Priča da su do sada uglavnom suprug i ona plaćali Mihajlove odlaske na preglede u Beograd, dok su im troškovi za transplantaciju koštane srži i jetre, uz obezbjeđenje donatora, bili osigurani u Italiji posredstvom Agencije lokalne demokratije iz Prijedora.
„Transplantacija rožnjače za mog Mihajla u Italiji košta preko 5.000 evra. Suprug i ja taj novac nemamo“, kaže dječakova majka, koja zbog svakodnevne brige za jedinca nije zaposlena, dok je njen suprug RVI.
Mihajlo kaže da mu je najveća želja da se njegov vid popravi.
„Volio bih da mogu da bolje vidim, jer sada ne mogu da pročitam sitna slova. Želim da se igram sa svojim vršnjacima i redovno pohađam školu“, govori hrabri dječak, koji je u svojih 10 godina uglavnom viđao ljekare, operacione sale i bolničke krevete.
Njemu su u pomoć pritekli učenici 10 prijedorskih osnovnih škola, koji će sa svojim nastavnicima 2. juna u prijedorskom pozorištu upriličiti humanitarni koncert, kada će sav prihod od ulaznica, koje koštaju tri KM, biti uplaćen za Mihajlovo liječenje.
Svi koji žele da pomognu malom Mihajlu sredstva mogu uplatiti na broj transakcionog računa 5512041115503177 i broj računa klijenta 45032735000, u Novoj banjalučkoj banci.
Nezavisne novine

Share.