Preduzeće Skontoprom proslavilo 12. rođendan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Preduzeće za proizvodnju namještaja i presvlaka za namještaj „Skontoprom“ iz Prijedora je prigodnom svečanošću, u svojim prostorijama u Prijedoru, obilježilo 12 godina poslovanja. Vlasnica i direktorica ovog uspješnog kolektiva, Elizabeta Josipović je tom prilikom novinarima potvrdila da je Skontoprom prije nekoliko dana sklopio ugovor o poslu vrijednom 15 miliona evra sa švedskim brendom „Ikea“.

„Riječ je o proizvodnji i isporuci 1 380 000 komada fotelje „Poing“, a ako prođemo na još jednom ‘Ikeinom’ tenderu u maju iduće godine, postaćemo dobavljač broj jedan za ovu švedsku kompaniju“, rekla je Josipovićeva. Ovo preduzeće koje je predstavlja jednog od najvećih izvoznika u BiH trenutno zapošljava 500 radnika u proizvodnim pogonima u Prijedoru, Sanskom Mostu i Prnjavoru te u 8 prodajnih objekata u cijeloj BiH gdje se prodaje vlastiti namještaj robne marke „Urban“.

Skontoprom izvozi 90 odsto svoje proizvodnje, najviše u Švedsku, Italiju i Sloveniju, dok se 10 odsto robe prodaje na domaćem tržištu. „U planu je i izlazak na zahtjevno američko tržište, za šta smo angažovali nove dizajnere, poslali prvu količinu robe te napravili prvi izložbeni salon. U martu ćemo se pojaviti na njihovom sajmu sa konkretnim proizvodima prilagođenim američkom tržištu, jer smo prilikom boravka na najpoznatijem svjetskom sajmu namještaje vidjeli da za naš artikal ima mjesta“, rekla je Josipovićeva. „Skontoprom“ je i ove godine, kao i prethodne dvije, ostvario promet od oko 30 miliona KM, uložio je 2 miliona maraka u drvni pogon u Sanskom Mostu, a za iduću godinu planirano je ulaganje 4 miliona maraka u objekte i mašine. „Vlada nema dovoljno sluha za privredu. Treba da nam pomaže, a ne da radi suprotno“, dodala je Elizabeta Josipović, osvrnuvši se na najavljeno ukidanje podsticaja od 50 KM po zaposlenom radniku Vlade RS za tekstilnu, kožarsku i industriju obuće.
Ona je na svečanosti povodom obilježavanja 12 godina postojanja preduzeća podijelila 13. platu za svih 90 radnika zaposlenih u prnjavorskom pogonu koji su u ovoj godini imali najbolje rezultate kao i za direktora poslovnice u Sarajevu Amira Šabića za najveći uspjeh među prodajnim objektima. „Skontoprom“ je osnovan 1998. godine kada je sa tri zaposlena počeo raditi u jednom prijedorskom potkrovlju.

Share.