Premijer DŽombić u Prijedoru-Vlada će pomoći opštinske projekte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vlada Republike Srpske će dati svoj doprinos da se u opštini Prijedor završe projekti vodosnabdijevanja i izgradnje obilaznice, rekao je danas premijer Srpske Aleksandar Džombić. „Od Vlade se traži učešće u projektima vodosnabdijevanja od dva miliona maraka i izgradnje obilaznice od tri miliona maraka. Vlada će dati svoj doprinos da se ovi projekti uspješno privedu kraju“, izjavio je Džombić nakon razgovora sa opštinskim rukovodstvom u Prijedoru. On je istakao da je dosadašnja saradnja opštine Prijedor i Vlade RS bila na visokom nivou i da će takva i ostati. „Ovo je za nas važna opština i važan dio RS koji ima apsolutnu podršku Vlade“, rekao je Džombić i izrazio zadovoljstvo izvršenjem opštinskog budžeta, kao i činjenicom da sa punjenjem opštinske kase nema problema.
Podsjećajući da je Vlada RS odlučila da vlasništvo nad imovinom nekadašnje fabrike „Celpak“, vrijednom 3,5 miliona KM, prenese na opštinu Prijedor bez naknade, Džombić je najavio da će Vlada učestvovati i u projektima regulacije vodotoka Miloševice, nadogradnji zgrade Pozorišta Prijedor i izgradnji nove zgrade Specijalne škole „Đorđe Natošević“. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom delegacije Vlade RS, naglašavajući da se svi projekti o kojima se danas razgovaralo i koji su dobili podršku Vlade uklapaju u ukupnu strategiju razvoja ove opštine. „Naišli smo na razumijevanje i smatram da će projekti u dogledno vrijeme biti realiozovani.
Ubuduće neće izostati razmjena informacija između opštine i Republike, kao ni pomoć jednog nivoa vlasti drugome“, istakao je Pavić. U posjeti Prijedoru s premijerom Džombićem borave i ministri finasnija i industrije, energetike i rudarstva RS Zoran Tegeltija i Željko Kovačević.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Share.