Problem ilegalnih prevoznika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kada se registrovao kao autobuski prevoznik Zoran Goronja ni slutio nije da će umjesto da se bavi svojim osnovnim zanimanjem morati da se bavi čuvanjem putnika. On , naime svakodnevno provodi vrijeme od 8 pa do 17 časova do kada ide njegova autobuska linija prigradskog saobraćaja sjedeći na klupi na Jerezi s pogledom na autobusko stajalište i čuva putnike.
-Ovdje sam kao jedan od predstavnika Udruženja prevoznika koji nastoji da održi rentabilnim svoje autobuske linije koje već 4-5 godina ugrožavaju nelegalni prevoznici, privatnici koji sa svojim privatnim vozilima kupe putnike i uz naplaćivanje karte voze ih na pravcima kojima su i naše linije, kaže ogorčen Goronja.
Dodaje da umjesto da vozi svoj autobus, on plaća vozača da to radi, a on sjedi i čuva putnike.
-Obraćali smo se na sve moguće adrese raznim dopisima, dostavili inspekciji i policiji registarske brojeve tih vozila međutim pravog rješenja i pomaka još uvijek nema, kaže Goronja.
Dodaje da on i kolege dežuraju na smjenu i da prilaze takvim vozačima, upozoravaju ih ,međutim za sada ne uspijevaju da ih otjeraju.
-Za sada su to samo verbalni dueli, a do čega će sve doći niko ne zna, dodaje Goronja.
Šef opštinskog Službe za inspekcijske poslove Milenko Ðukanović potvrdio je da ova služba svakodnevno pravi ove uočene pojave obavljanja prevoza putnika u putničkim vozilima , a da za to lica nemaju odgovarajuće dozvole i registrovanu djelatnost.
-Do sada smo uočili oko pet takvih pojedinaca, a nekima od njih su više puta izrečene sankcije i to prekršajni nalozi od strane inspekcije ili izrečene mjere od strane suda, međutim to je jedan od većih problema sa kojima se suočavamo u svom radu.Problem je najviše u tome što saobraćajni inspektor nema ovlašćenja da zaustavlja vozila niti da legitimiše putnike u tim vozilima, kazao je Ðukanović.
On je istakao dobru saradnju sa policijom koja sada već raspolaže sa registarskim brojevima tih vozila tako da ih na neki način uspijevaju sankcioniati.
-Scenario je jednostavan, oni kruže po gradu i kada vide da na autobuskom stajalištu ima više putnika, oni prilaze i pitaju ko treba u kom smjeru i u zavisnosti koliko putnika mogu da prime prevoze ih do odredišta.Ponekad ostave svoja vozila na obližnjem parkingu , dođu do stajališta, pronađu zainteresovane za prevoz i odvedu ih do kola. Policija jedino može zaustaviti takva vozila i izuzeti, priča saobraćajni inspektor Zoran Baljak.
On je dodao i da je možda najveći problem kod dokazivanja te krivice odnosno prekršaja.
– Naime putnici bi trebali da inspektoru potpišu zapisnik da su oni platili za taj prevoz u putničkm vozilu, a to uglavnom to niko neće jer znaju da će biti svjedoci na sudu, kaže Baljak.
Međuti, ističe Baljak, isnpekcija ima saznanja da neki od tih vozača naplaćuju i mjesečne karte putnici,a pogotovo iz Sanskog Mosta.
Na području opštine Prijedor ima 16 registrovanih prevoznika koji održavaju 23 prigradske i tri gradske linije, a ovaj problem je najviše izražen na smjeru prema Sanskom Mostu, Ljubiji, Bišćanima, Hambarinama i Volaru. Ovakvim djelovanjem „ ilegalaca“ ugrožen je i rad 45 taksista koji su registrovani u tri udruženja, a neki rade i samostalno i koji , ionako, nemaju dovoljno posla i na ivici su opstajanja.

Šef Služe za inspekcijske poslove Milneko Ðukanović je istakao da se kazne za ovakve prekršaje kreću od 500 do 1500KM, a za pravna lica 1000-1500 KM međutim to njih ne sprečava da se prevozom putnika na „divlje“ i dalje bave.
-Jednostavno plate kaznu i idu dalje, kaže Ðukanović.

S druge strane, autobiuski prevoznik Zoran Goronja ističe da ta lica i mijenjaju vozila, kupuju nova dok su njihove autobuske linije nerentabilne.
-Cijena njihoog prevoza je ista kao u autobusu, što dovodi do drugog pitanja da li su onda karte za prevoz skupe. Sve su to pitanja kojima bi neko trebao ozbiljno da se pozabavi, kazao je Goronja.
Glas Srpske

Share.