Prvo kolektivno vjenčanje u Prijedoru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U našem gradu je danas održano prvo kolektivno vjenčanje tokom kojeg je 10 parova izgovorilo sudbonosno „da“. Ovo je ujedno bilo i prvo vjenčanje ove vrste u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini a održano je na platou ispred zgrade opštine. Domaćini i organizatori ove ceremonije bili su opština Prijedor i Informativno-poslovni centar „Kozarski vjesnik“ a svečani čin vjenčanja obavili su načelnik opštine Marko Pavić i matičarka Radmila Zorić.

Na današnjem kolektivnom vjenčanju, u prisustvu odabranih kumova, brak su sklopili: Danijela Prerad i Darko Mikanović, Slobodanka Stevanović i Aleksandar Živković, Maja Milinković i Nenad Knežević, Anela Sejarić i Goran Vujinović, Danijela Tadić i Aleksandar Mašić, Svjetlana Gvozden i Zoran Stevanić, Milica Šaran i Damir Ðujić, Bojana Kvočka i Darko Ðujić, Sandra Kondić i Velimir Stevanić, Bojana Katana i Draženko Babić. Svi prisutni mladenci su izrazili zadovoljstvo što su bili dio jednog ovakvog događaja sa željom da on preraste u tradiciju.

Prvi čovjek opštine Prijedor je rekao da je ovo prvi put u šest godina, koliko je načelnik, da je prihvatio da vjenča 10 parova. „Nadam se da će ovo postati lijepa tradicija, jer vjenčanje samo po sebi je nešto izuzetno što se ljudima dešava. To je početak zasnivanja porodice zbog čega sam prihvatio da obavim svečani čin i da opština bude pokrovitelj“, naglasio je Pavić, dodajući da je zahtjeva za vjenčanja bilo mnogo više, ali da su počeli sa skromnim budžetom.

Nakon što su matičar i načelnik obavili zakonsku proceduru, mladenci su razmijenili burme i poljupce, nakon čega su uslijedili šampanjac i velika svadbena torta. Načelnik Pavić je u ime opštine Prijedor svim mladencima poklonio koverte sa po 300 KM. Svi „novopečeni“ supružnici će od IPC-a „Kozarski vjesnik“ dobiti album sa fotografijama vjenčanja i dvd snimak. Kompletna svečanost prvog kolektivnog vjenčanja direktno je prenošena na programu lokalne Televizije Prijedor a prijenos je realizovan uz pomoć producentske kuće „Digital air“ iz Prijedora.

Poslije same ceremonije vjenčanja, ispred zgrade opštine priređen je i prigodan koktel, a zvanice i zainteresovane građane zabavljao je tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva „Milan Egić“ iz Brezičana. Treba reći da su mladenci prije samog kolektivnog vjenčanja prošetali glavnom prijedorskom ulicom praćeni svojom rodbinom, prijateljima i brojnim Prijedorčanima koji su u velikom broju ispunili plato ispred zgrade opštine sa željom da pozdrave mladence i prisustvuju ovom lijepom događaju. Da sve protekne u najboljem mogućem redu, osim opštine Prijedor i IPC-a „Kozarski vjesnik“ kao organizatora,pobrinuli su se i „Digital air“, Salon vjenčanica i cvjećara „Dam“, Hotel „Prijedor“ i Cafe slastičarnica „Mocca“. Više slika pogledajte u našoj galeriji.


Share.