Sedmočlanoj porodici pokloni Nezavisnih

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sedmočlanoj hrvatskoj porodici Komljenović iz mjesta Ljubija, kod Prijedora, ekipa „Nezavisnih novina“ u petak je, povodom katoličkog Božića, uručila prigodne poklone.
Komljenovićima, koji žive u trošnoj baraci, darovani su paketi s hranom i proizvodima za higijenu, posteljina i ostale kućne potrepštine, ali i mašinu za veš, koja im je bila prijeko potrebna, jer je nedavno u kupatilu, usljed požara, njihova mašina uništena.
Diana Radić, direktorica marketinga „Nezavisnih novina“, kazala je da je cilj ovog gesta podrška porodici težeg materijalnog stanja.
„Već tradicionalno ‘Nezavisne novine’ za vrijeme vjerskih praznika pomažu višečlanim porodicama, a isto smo uradili i ovog puta, povodom katoličkog Božića. Nadam se da smo, pokazujući svoju humanost, doprinijeli da porodica Komljenović najsrećniji praznik dočeka u još radosnijoj atmosferi“, naglasila je Radićeva.
Domaćica kuće, Dušica Komljenović, koja je vršila posljednje pripreme za Božić, „Nezavisnim novinama“ zahvalila je riječima da je „prijatno iznenađena kao nikada u životu“.
Kako kaže, njoj i njenom mužu Josi, te njihovim sinovima Danku (24), Josipu (22) i Ivanu (5), i kćerkama Željani (9) i Ivani (1), pomoć koju su uručili dobro će doći.
„Zatečena sam i ne znam šta da vam kažem, osim da smo vam neopisivo zahvalni“, ispričala je Komljenovićeva, koja se najviše obradovala mašini za veš, jer će joj značajno umanjiti obim kućnih poslova, dok su mališani uživali u raspakivanju paketa sa slatkišima.
Komentarišući finansijsko stanje u kojoj se nalaze, ona kaže da je prioritet zdravlje svih članova porodice, dok je novac, do kojeg se teško dolazi, u drugom planu.
„U baraci, površine 50 kvadratnih metara, živimo muž, ja i petoro djece. Suprug često nije kod kuće, jer imamo ovce, koje čuva, dok i dvojica najstarijih sinova ponekad zarade pokoju dnevnicu. Ja sam, isto, radila sve i svašta, kako bismo othranili naše potomke“, u jednom dahu kazala je vidno uzbuđena domaćica.
Mališani su bili oduševljeni jer smo im uveselili najradosniji praznik. Devetogodišnja Željana, koja je odlična učenica, u petak je otkrila da joj je želja da, kada poraste, postane novinarka.
„Hvala vam što ste nas se sjetili i donijeli nam poklone“, rekla je ova djevojčica.
Njen 24-godišnji brat Danko takođe je izrazio svoju zahvalnost zbog humanog gesta „Nezavisnih novina“.
Nezavisne novine

Share.