Seoska škola utočište porodici Jeftić

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Miodranka Jeftić iz Gornjih Rasavaca, kod Prijedora, samohrana majka sa četvoro djece, našla je utočište u seoskoj školi nakon što su u požaru ostali bez kuće.
Njima je na toj lokaciji počela i da pristiže pomoć, pa su juče od zaposlenih u prijedorskoj trgovini kućanskih aparata i bijele tehnike MG MIND, koja sjedište ima u Mrkonjić Gradu, dobili šporet na drva, mašinu za veš i frižider.
Svaka pomoć joj je, kaže Jeftićeva, dobrodošla jer im je u požaru sve izgorjelo. U napuštenoj školi smjestila je ono što su joj dobri ljudi darivali pasljednjih dana. Mada joj je smještaj iz prijedorskog Centra za socijalni rad, čiji je Miodranka s porodicom i štićenik, ponuđen u gradu, ona je sa djecom odlučila da živi u napuštenom školskom objektu u rodnom selu.
„U gradu bukvalno nemam ništa. Na selu mogu da zasijem baštu. Ovdje je posađeno i voće, a mještani su mi obezbijedili i drva. U gradu sa 270 maraka primanja na ime dječjeg doplatka ne bih mogla da preživim sa djecom, od koje dvoje pohađaju Specijalnu školu ‘Đorđe Natošević“. U napuštenoj školi ima dovoljno prostora, a namještaj mi je bilo kakav sada najpotrebniji“, govori Jeftićeva.
Kaže da je zahvalna svima koji su joj nakon požara pomogli.
„Posebno sam se obradovala šporetu na drva jer mi je stari u požaru izgorio. Dobila sam i nešto prehrane, kućne potrepštine, obuću i odjeću za djecu i igračke“, navela je Jeftićeva.
Slavko Pavlović, radnik u trgovini koja posluje u sastavu kompanije MG MIND, govori da je vlasnik Mladen Milanović za muke porodice Jeftić saznao iz medija.
„Naš gazda je odmah pokrenuo humanitarnu akciju i Miodranki i njenoj djeci donirali smo frižider, mašinu za veš i šporet. Ukupna vrijednost donacije iznosi 1.200 maraka. Nadamo se da će naš primjer slijediti i drugi“, istakao je Pavlović.
Dragan Grujičić, mještanin Gornjih Rasavaca, tvrdi da je selo pomoglo Jeftićima da se smjeste u napuštenu školu.
„Smatramo da ih iz starog školskog objekta nike neće otjerati. Škola ne radi, a u selu nema djece školskog uzrasta. Ako bi se Jeftićima moguće gradila nova kuća, onda je najbolje da se izgradi na lokaciji blizu škole“, kazao je Grujičić, dodajući da će Jeftićima mještani pomoći da uzoru baštu, okreče školu i nabave ogrevno drvo.
Nezavisne novine

Share.