Slobodan Brdar ponovo izabran za predsjednika prijedorskog Udruženja penzionera

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dosadašnji predsjednik Udruženja penzionera opštine Prijedor Slobodan Brdar danas je ponovo izabran na tu dužnost, jednoglasnom odluklom delegata iz 23 mjesna odbora.

Brdar je rekao da je zadovoljan rezultatima rada u prethodnom, četverogodišnjem mandatu kada je u pitanju saradnja sa lokalnom zajednicom.

„Od lokalne zajednice dobili smo 1,08 miliona KM što nijedno udruženje u Republici Srpskoj nije uspjelo. Zahvaljujući tome, Udruženje je bilo u prilici da 1.799 penzionera uputi u razne banje i da pomogne 9.311 penzionera u stanju socijalne potrebe“, kazao je Brdar novinarima u Prijedoru.

On je dodao da penzioneri nisu problem lokalne zajednice nego države i da je nezadovoljan odnosom Vlade Republike Srpske prema ovoj populaciji.

„Za pet godina unazad nismo dobili povećanje penzije i nismo usvojili zakon o doprinosima, a usvojili smo dva ključna zakona – o Fondu PIO i o pravima boraca. Bez usvajanja zakona o doprinosima, ova dva padaju u vodu, a još nismo od Vlade dobili garancije da se iz Fonda PIO neće odlivati sredstva za druge namjene“, naveo je Brdar.

Izbornoj sjednici najmasovnijeg prijedorskog udruženja, na kojoj izabran i upravni odbor od 11 članova, a na dužnost predsjednika skupštine ponovo imenovana Desa Savanović, prisustvovali su prvi čovjek Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić.

Na području opštine Prijedor živi 14.533 penzionera, među kojima 13.200 članova ovog Udruženja, a više od polovine je u stanju socijalne potrebe.
SRNA

Share.