Studijsko putovanje u Italiju za predstavnike prijedorskih omladinskih organizacija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Agencija Lokalne Demokratije iz Prijedora je u saradnji sa omladinskom Kooperativom Kaleidoskopio iz regije Val di Non iz Italije uspješno ostvarila studijsko putovanje u regiju Trentino i Val di Non, odnosno gradove Trento, Romeno, Povo, Rumo, Fondo i Kles. Kako nam je potvrdila Dragana Radanović iz ALD Prijedor, u posjeti Italiji, koja je trajala od 01. do 07. decembra, bili su predstavnici nekih omladinskih organizacija iz Prijedora, Manifest, Stop Drogi, Odred izviđača Dr Mladen Stojanović, CISV Prijedor, Udruženje umjetnika Tačk.a i OSOP. Predstavnici ovih organizacija, ukupno 20 mladih ljudi, su posjetili nekoliko različitih omladinskih organizacija ovog područja te ustanova i kulturnih destinacija. Neki od njih su se predstavili na tradicionalnom festivalu kulture, muzike i umjetnosti, pod nazivom „Altrementi“, koji je od 03.12.-05.12. održan u mjestu Fondo.
Na tom festivalu italijanskoj publici su se 03.12. i 04.12. predstavili muzička grupa „Genetička kontrola“ kao i break-dance grupa „Different style“, koji su odlično prihvaćeni od strane posjetilaca. Treba napomenuti da je u sva tri festivalska dana bila otvorena prodajna izložba radova naših mladih umjetnika Dragana Inđića i Nemanje Čađo, ali i radovi udruženja „Tačk.a“ koji su predstavili radove iz galerije „Ars Kozara“. Jedno veče bilo je namijenjeno za prikazivanje kratkih dokumentarnih filmova a Prijedor se predstavio sa 2 filma, „The Box – Kutija“ autora Mladena Marijanovića Srbe, studenta Akademije umjetnosti u Banja Luci, odsjek režija, te filmom „Bolji Prijedor“ koji je rađen kroz projekat Agencije Lokalne Demokratije Prijedor sa omladinskim organizacijama Prijedora 2009. godine.
Predstavnici naših organizacija su tokom boravka u Italiji ostvarili korisne kontakte te su utvrdili planove za realizaciju zajedničkih aktivnosti u narednoj 2011. godini koje će se implementirati i u Italiji i u Prijedoru.
Foto – Agencija lokalne demokratije Prijedor

Share.