U Brezičanima traje Međunarodni omladinski kamp

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Međunarodni omladinski volonterski CISV kamp u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić“ u Brezičanima koga su zajedno organizovale CISV-i organizacije iz Itlalije i BiH okupio je 30 učesnika.

Cilj CISV-ia, međunarodne dobrotvorne organizacije koja promoviše mirovno obrazovanje i međukulturalno prijateljstvo je da organizacijom kampova za djecu u dobi od 14 do 16 godina zbliži tinejdžere kako bi razbili predrasude koje ih udaljavaju i pomogli im da kroz učenje stranih jezika i radionice postanu građani svijeta.

Aleksandar Pavlović, direktor kampa u Brezičanima, kaže da je na ovogodišnje druženje mladih pristiglo 15 učesnika iz italijanskog grada Trento i isto toliko iz Prijedora.

“Ovogodišnji omladinski kamp traje 15 dana i osnovni mu je cilj stvaranje prijateljstva između mladih koji dolaze iz različitih sredina. Sve ono što smo radili predstavićemo na Međunarodnom omladinskom sajmu u Prijedoru“, kazao je Pavlović, dodajući da će učesnici kampa imati izlete u sklopu kojih će posjetiti i Sarajevo.

Cecilija Anezi, lider kampa iz Trenta u Italiji, kaže da je CISV organizacija koja promoviše mir.

“Naš zajednički cilj je da ujedinimo različite religije i nacije kao načine mišljenja kako bi zajednički stvarali ljepšu budućnost“, kazala je Cecilija Anezi.

Kamp prijateljstva u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić” traje do 20 . avgusta, a njegovo održavanje pomogli su sponzori dok je podršku dala i lokalna zajednica .
Radio-televizija Prijedor

Share.