U sukobu zbog humanitarnog koncerta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radoslav Špirić Raja, estradni menadžer iz Prijedora, juče je iznio optužbe u kojima za pronevjeru novca prilikom organizacije humanitarnog koncerta za djecu iz prijedorskog Udruženja „Roda“ koje okuplja višečlane porodice optužuje predsjednika tog udruženja Slavka Stupara.
On tvrdi da je novac od humanitarnog koncerta netransparentno potrošen, a da djeca „Rode“ i njihovi roditelji ništa od sredstava nisu vidjeli.
„Kakav je to humanitarni koncert na kojem su masno plaćeni oni koji su postavljali binu, pjevači ali i drugi. Imam podatke da je samo jedan od pjevača došao na ovaj koncert, a onda od organizatora navodno naplatio svoj nastup u iznosu od 800 maraka. Isto su učinili i drugi učesnici tog humanitarnog koncerta s manjim iznosima, ali niko od njih nije stavio svoj potpis na izdate račune na ime troškova u ‘Rodi’. U to sam se lično i uvjerio jer sam vidio taj troškovnik za koncert“, kazao je Špirić dodajući da će protiv rukovodstva „Rode“ podnijeti krivičnu prijavu.
Stupar odgovara da Špirić govori laži, te da ga je zbog kleveta i uvreda iznesenih na račun „Rode“ i njega lično, već prijavio policiji. Humanitarni koncert „Za djecu ‘Rode'“ organizovan je, kaže Stupar, na gradskom stadionu 25. avgusta jer se prikupljenim sredstvima namjeravalo pomoći višečlanim porodicama da bi pokrenule stambenu izgradnju. Ističe da ima svu potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na organizaciju koncerta. Dodaje da se koncertom zaradilo nešto više od 5.000 maraka, te da je gotovo isto toliko sredstva dato za rashode. Pojašnjava da se Špirić okomio na njega i na „Rodu“ zato što nije bio angažovan na organizaciji pomenutog koncerta.
Nezavisne novine

Share.