Unesrećenoj porodici pomoći da useli u novu kuću

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zamjenik načelnika opštine Prijedor Milenko Đaković uručio je danas porodici Miodragović iz sela Donja Marićka kuhinjski namještaj vrijedan blizu 1.500 KM.

Novac je obezbijeđen iz opštinskog budžeta, a na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Donja Marićka, kako Miodragovići ne bi još jednu zimu dočekali u ruševnom objektu stare porodične kuće.

Gordana (49) i njen sin Aleksandar (28) nadaju se useljenju u novu kuću koja je počela da se gradi još 1994. godine, ali je radove prekinula iznenadna smrt domaćina Nenada Miodragovića. Gordanu i Aleksandra prije dva mjeseca zadesila je još jedna tragedija kada je u saobraćajnoj nesreći nadomak kuće poginuo sin odnosno brat Srđan (23).

„Porodica je u žalosti, ali kada smo vidjeli koliko ljudi želi da im olakša ove teške dane i mi iz lokalne vlasti smo se opredijelili da pomognemo. Svjesni samo da im gubitak niko ne može nadoknaditi, ali ćemo pomoći i podržati ovu akciju u nadi da za njih dvoje idu bolja vremena“, kazao je Đaković.

Miodragovići žive od 300 KM majčine penzije, budući da Aleksandar, kao autoelektričar, nema stalnog zaposlenja. Nakon tragedije koja ih je zadesila, veliki borj komšija, rođaka i prijatelja riješio je da im pomogne te je ispred kuće iskopan bunar, a u kuću je uvedena struja.

Izvor: SRNA

Share.