Uređenje korita Puharske-Podrška opštine Prijedor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na području Puharske je, protekle sedmice, počela akcija uređenja korita i priobalnog dijela istoimene rječice, nizvodno od glavnog mosta. Akciju su organizovali mještani ovog naselja uz pomoć Opštine Prijedor.

“Teško je nabrojati čega nije bilo u koritu Puharske. Isto bi se moglo reći i za priobalni dio koji je, sve do početka ove akcije, bio zarastao u korov. Ništa ne bi bilo čudno, da nije riječ o lokalitetu kod glavnog mosta,
nadomak samog centra mjesne zajednice Puharska i jednog od najnaseljenijeh dijelova Prijedora.

Mještani nisu mogli više čekati i odlučili su da očiste i urede ovaj dio rijeke i naselja. Podršku smo dobili od Opštine Prijedor i svih lokalnih struktura”, ističe Bahrudin Sokočević, jedan od inicijatora ove akcije.

On je rekao da su u ovu akciju uključeni svi mještani ovog dijela Puharske.

“Po nalogu Opštine i načelnika Marka Pavića, za ovaj posao angažovane su mašine Komunalnog preduzeća. Za početak je obezbjeđen jedan bager i vozilo za odvoz šuta i otpada, a po potrebi, biće angažovano još mašina”, kazala je Mira Sikirica, poslovođa građevinske operative pri Komunalnom preduzeću.

Bez mašina, ne bi bilo moguće očistiti korito Puharske u kojem se nakupilo dosta otpada. Uz to, ima mnogo odrona i kamenja. Kada se sve to očisti, pristupiće se uređenju ovog lokaliteta, gdje je u priobalnom dijelu smješteno više od 100 domaćinstava.

Mještani ovog dijela Puharske planiraju očistiti korito i priobalni dio istoimene rijeke u dužini od preko 100 metara. Uz to, u planu je uređenje platoa kod glavnog mosta, gdje će, u dogledno vrijeme, biti zasađeno zelenilo i ovaj dio naselja pretvoren u mali park.

Uređenjem korita Puharske, prema tvrdnji mještana, otkloniće se i opasnosti od eventualnih poplava sa kojima su se ranijih godina suočavali.
Kozarski vjesnik

Share.