Vozači oprez-počela je školska godina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sklopu realizacije tradicionalnih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom povodom početka školske godine sa ciljem zaštite učesnika u saobraćaju, posebno predškolskog i školskog uzrastva, sve Policijske stanice sa područja Centra javne bezbjednosti Banja Luka sprovode akciju MUP-a RS „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

Na dionicama puteva koji su neposrednoj blizini škola biće pojačano prisustvo policijskih službenika kako bi se školarcima omogućio bezbjedan prelazak kolovoza. Akcija će trajati tokom cijelog mjeseca septembra i u okviru iste započeće se i sa tradicionalnim edukacijama djece kako da bezbjedno učestvuju u saobraćaju.

U tu svrhu rukovodioci policije sastaće se sa predstavnicima i drugih relevantnih subjekta na područjima svih opština (Auto-moto društava, Školskih savjeta, Foruma bezbjednosti, nadležnih inspekcije i dr.). Cilj akcije je prevencija saobraćajnih nezgoda i zaštita djece u saobraćaju.

Ovom prilikom pozivamo vozače da kretanje vozila prilagode saobraćajnim propisima pogotovo onim koji se odnose na ograničenje brzine kratanja u naseljenim mjestima i u neposrednoj blizini školskih ustanova.

Radnici prijedorske stanice javne bezbjednosti na početku nove školske godine „dežuraju“ u neposrednoj blizini osnovnih škola koje se nalaze u gradskoj zoni.

Opština Prijedor se uključila u ovu akciju postavljanjem velikih transparenata iznad saobraćajnica u blizini osnovnih škola na kojima stoji natpis „Vozači oprez, počela je školska godina“.

Share.