ŽRS nabavljaju 200 novih vagona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za potrebe „ArcelorMittal Prijedor“ ŽRS namjeravaju da već u narednoj godini nabave 200 novih vagona za prevoz rude iz Prijedora do „Željezare“ u Zenici, izjavio je Dušan Spremo, izvršni direktor operativnih poslova u tom preduzeću.
On je kazao da je odluka o nabavci novih vagona uslovljena povećanjem proizvodnje rude u prijedorskim rudnicima.
„Tokom ove godine ‘Željeznice RS’ su transportovale pet miliona tona tereta, a trećina tog prevoza otpada na prevoz željezne rude koju smo za potrebe ‘ArcelorMittal Prijedor’ transportovali u pravcu željezara u Zenici, Katovicama i Ostravi“, kazao je Spremo dodajući da je riječ je o vagonima koji koriste najsavremenija tehnološka rješenja i mogu da saobraćaju brzinom od 120 kilometara na sat i da prevoze 55 tona neto težine tereta.
Dodao je da je „ArcelorMittal Prijedor“ u narednoj godini predvidio da poveća svoju proizvodnju koncentrata željezne rude koja će do odredišta biti prevožena željeznicom.
„Ukoliko ‘ArcelorMittal Prijedor’ otvori i radove na centralnim rudištima u Ljubiji, u funkciju ćemo staviti i 15,7 kilometra pruge, normalnog kolosijeka na relaciji Brezičani – Ljubija, kod Prijedora, koja je sada zapuštena“, naglasio je Spremo.
Nezavisne novine

Share.