Dijana Zelić, navodno, viđena u Budvi, policija sumnja na samoubistvo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U SJB tvrde da crnogorska policija nema saznanja da 49-godišnjakinja boravi na tom području
Draško Papak, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u SJB Prijedor, jučer je negirao posljednje gradske priče i špekulacije da je Dijana Zelić (49), bivša službenica NLB – Razvoje banke, čiji je nestanak policiji u Prijedoru prijavljen još 2. novembra prošle godine, viđena kako šeta Budvom u Crnoj Gori.

Intenzivna potraga
– I do nas su došle slične priče. Odmah smo kontaktirali crnogorsku policiju, koja nema takva saznanja, jer Zelić tamo, prema njihovim informacijama, nije viđena. Znamo da u Crnoj Gori živi njen stariji sin Denis koji je iz BiH pobjegao zbog kreditnih i ličnih zaduženja. Pouzdano znamo da ni kod njega nije bila. Priče koje prate nestanak Zelić su potpuno nelogične – kazao je Papak.
On je naveo da Zelić sa sobom nije ponijela ni lične dokumente ni novac, a ostavila je maloljetnog sina, o kojem se neko treba brinuti.
– Nažalost, svi naši tragovi upućuju na to da je izvršila samoubistvo i to utapanjem u rijeku Sanu – kazao je Papak i dodao da za Zelić, za kojom je raspisana i potraga na nivou MUP-a RS, posljednjih šest i po mjeseci intenzivno traga i policija iz okruženja.
Od najgoreg strahuje i porodica nestale koju je posljednji vidio njen 16-godišnji sin kojeg je Dijana prvog novembra 2010. godine dočekala iz škole i servirala mu ručak. Nedugo nakon toga je, uz rečenicu „Da je on dobro i zlatno dijete i da joj je žao što neće imati priliku da vidi da li će postati bolji čovjek od Denisa“, nestala.
– U stalnom sam strahu, a ne mogu ni zamisliti da je mrtva. U sebi to nekako ne priznajem. Svi želimo da se na ovu neizvjesnost i agoniju stavi konačno tačka – priča Blaženka Đumić, Dijanina majka, koja nakon njenog nestanka posljednjih nekoliko mjeseci vodi brigu o njenom maloljetnom sinu Slobodanu.

Velika zaduženja
Sa Denisom, drugim Dijaninim sinom, Blaženka rijetko kontaktira. Kratko kaže da ih je, u međuvremenu, zvao nekoliko puta i mada zvuči nevjerovatno, i u tih nekoliko poziva tražio je novac.
– Bio je veoma zadužen i kod banaka i kod mikrokreditnih organizacija i kod zelenaša. Radi se o hiljadama maraka. Dijana to jednostavno nije mogla podnijeti. Mnogi su je napadali zbog njegovih dugovanja koje je ona pokušavala, dižući i sama kredite, da vrati. Govorila je i da je sramota te da će sebi presuditi jer to više ne može izdržati – priča Blaženka, u čijem su stanu na jednoj fotelji uredno poredane sve Dijanine stvari, torba s ličnim dokumentima i njena garderoba.
Na stolu i fascikla s Dijaninim fotografijama i hrpa Blaženkinih lijekova, čije je ionako loše zdravstveno stanje od nestanka kćerke značajno pogoršano. Majka Blaženka izrazila je želju da ronioci banjalučkog „Buka“ pretraže korito rijeke Sane.
– Da odagnamo sumnje da li je tamo. Negdje ipak mora biti, ne može tek tako nestati – kaže Blaženka.
Dnevni avaz

Share.