Istraga o krađi u Prijedoru: Ni traga unikatnom nakitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Azra Pašalić, predsjednica SO Prijedor, kojoj su nepoznati lopovi prije nešto više od dva mjeseca opljačkali porodičnu kuću u naselju Raškovac u Prijedoru, iz koje su odnijeli vrijedan i unikatan porodični zlatni nakit, kaže da u međuvremenu još nije dobila povratnu informaciju je li se pljačkašima ušlo u trag.
– Malo mi je krivo da na tom planu ništa nije urađeno. I ako jeste, a vjerujem da je bilo saslušanja u SJB Prijedor, mene niko o tome nije obavijestio, tako da nemam nikakvih informacija o tom ko bi možda mogao stajati iza ove pljačke, u kojoj je nestao moj porodični nakit, za koji sam na poseban način bila vezana, jer sam ga dobila od majke, svekrve i tetke – rekla je Pašalić.
Ona pretpostavlja da njen nakit, vrijedan oko 17.000 maraka, nakon pljačke nije ostao u BiH.
– Ne vjerujem da su zlato topili ili pokidali jer su to prelijepi i gravirani komadi nakita stari više od 50 godina. Uvjerena sam da je završio negdje u okruženju, gdje ga je, vjerovatno, neko kupio – uvjerena je Pašalić koja je dodala da je riječ o nakitu koji se lako može prepoznati.
U policiji saznajemo da je istraga o pljački porodične kuće predsjednice lokalnog parlamenta u Prijedoru u toku, kao i da je nekoliko osoba privođeno i saslušano.
– Sumnjamo na određene osobe da stoje iza ove pljačke, no istraga još traje, tako da o tom još ne možemo govoriti – rečeno je jučer u policiji.
Dnevni avaz

Share.