Iz sudnice: Ranjenog spasla brza pomoć ljekara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srđan Bursać (20) iz Prijedora, kojeg je hicem iz pištolja u martu ove godine ranio sugrađanin Borislav Dumnić (35), samo je zahvaljujući brzoj i adekvatnoj pomoći ljekara ostao živ, a pukom srećom nije postao invalid.
To je juče na suđenju Dumniću, koji je optužen za pokušaj ubistva Bursaća, rekao vještak patolog dr Željko Karan.
– Iz medicinske dokumentacije koju sam vještačio zaključio sam da je Bursać zadobio tešku i po život opasnu ranu iz vatrenog oružja. Hitac koji ga je pogodio u grudi zaustavio se u torakalnom pršljenu u kičmi i da je otišao dublje samo dva milimetra, on bi ostao invalid – kazao je Karan.
Objašnjavajući svoj nalaz, dodao je da je zbog ranjavanja Bursać izgubio litar krvi koja je bila u grudima i da bi umro da mu nije odmah ukazana ljekarska pomoć.
Izlaganjem nalaza tog vještaka i ulaganjem materijalnih dokaza juče je završen dokazni postupak tužilaštva u ovom predmetu.
Odbrana optuženog advokat Milica Cvijanović najavila je da će u svojstvu svjedoka saslušati i optuženog.
U cilju odbrane najavila je saslušanje nekoliko svjedoka, očevidaca događaja, kao i iznošenje nalaza vještaka o stanju uračunjivosti optuženog u vrijeme izvršenja djela.
Dumnića Okružno tužilaštvo, kancelarija u Prijedoru, tereti da je 27. marta oko 23 časa u prijedorskoj ulici Petra Petrovića Njegoša pokušao da ubije Bursaća.
Prema optužnici, sukob njih dvojice izbio je ispred picerije „La kasa“, kada je svojim vozilom Dumnić navodno presjekao put Bursaću. Kako je ranije izjavio Bursać, prvo je došlo do svađe, pa do tuče, a kada je on Dumnića udario šakom u glavu, ovaj je potegao pištolj i pucao u njega.
Glas Srpske

Share.