Kravu odveo, a platio nije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drago Glušac (50), mještanin sela Jugovci, kod Prijedora, tvrdi da mu je čovjek koji se bavi preprodajom stoke dužan 1.550 maraka.
Pojašnjava da već mjesecima uporno pokušava da od nakupca stoke u Prijedoru dobije novac za kravu koju mu je prodao vjerujujući mu na riječ.
„U februaru ove godine tom Prijedorčaninu, koji se inače bavi preprodajom stoke, dao sam jednu od svoje dvije krave. Za nju sam tražio 1.550 maraka, a on je obećao da će mi sve izmiriti za nekoliko dana. Kravu mi je odveo iz štale, ali novac od njega nisam dobio“, priča Glušac.
Dodaje da je u više navrata bezuspješno pokušavao da kontaktira prekupca stoke.
„Tražio sam da mi bar vrati kravu, ali mi je on rekao da ju je prodao“, kaže Glušac i dodaje da je sve prijavio policiji, kojoj je dao podatke prekupca, ali da nikakav odgovor nije dobio.
Gospa Arsenović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je policija u Ljubiji, kod Prijedora, evidentirala prijavu Glušca.
„Policija je ispitala osobu prijavljenu zbog prevare, koja je navela da se sa prodavcem krave dogovorila da će mu novac isplatiti početkom jula“, kazala je Arsenovićeva.
Glušac, koji je zaposlen kao čistač ulica u prijedorskom preduzeću „Komunalne usluge“, kaže da teško živi i da sa 300 maraka plate jedva prehranjuje porodicu.
Nezavisne novine

Share.