Maloljetnici počinili pet krivičnih djela protiv imovine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Policija

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, operativnim radom na terenu došli su do saznanja su pet maloljetnih lica počinioci pet krivičnih djela „Krađa“ i „Teška krađa“, a koja su izvršena u proteklom periodu tekuće godine na području koje operativno pokriva ova policijska stanica.

Naime, maloljetna lica su u navedenom periodu u grupama vršili krivična djela „Krađa“ i„Teška krađa“. Krivična djela su počinili na način da su bez ili uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost trgovinskih radnji i stubišta stambenih zgrada, kojom prilikom su otuđivali cigarete, alkoholna pića, i bicikla. Otuđenu robu su dalje prodavali trećim licima sa ciljem pribavljanja protivprave imovinske koristi za sebe. Izvršenjem ovih krivičnih djela pravnim i fizičkim licima su nanijeli materijalnu štetu u iznosu od oko 3.100,00 KM, dok su u istom iznosu za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Odjeljenje za maloljetnike, biti dostavljen izvještaj počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Autor: MUP RS

Share.