Prevozniku izgorio kamion

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prijedorčanin Goran Zec (38), vlasnik prevozničke firme „Zec-transport“ i jedan od prevarenih žiranata, u požaru je ostao bez kamiona sa prikolicom.
On kaže da je požar na kamionu, koji je bio parkiran ispred njegove stolarske radnje u Crnoj dolini, izbio u noći između subote i nedjelje, te da je vozilo potpuno uništeno.
„Vatra je izbila ispod instrument-table, došla do hladnjače, koja je eksplodirala, a potom se proširila na cijelu kabinu kamiona, marke volvo, sa prikolicom. Sve je uništeno, a šteta je procijenjena na 50.000 maraka. Uzrok ovog požara su, kako mi je saopštio protivpožarni inspektor, neispravne elektroinstalacije na kamionu“, priča Zec.
Kaže da neće moći da nadoknadi štetu, jer kamion kojim je, dodaje, pokušavao da zaradi hljeb za sebe i svoju porodicu, nije osiguran u slučaju požara.
„Ono što je od mog kamiona preostalo sada vrijedi samo za otpad“, ogorčen je Zec, koji je o požaru saznao prekjuče ujutro.
Da nevolja bude još veća, to nije jedini kamion bez koga je ostao ovaj Prijedorčanin.
„U protekle četri godine sam ostao bez osam kamiona i jednog kombija. Zbog toga što sam morao kao žirant da otplaćujem kredite Gorana Štekovića, čovjeka koji je danas u Sloveniji, a koji je ojadio čak desetak svojih žiranata u Prijedoru, među kojima sam i ja. Nisam bio u stanju da otplaćujem njegove kredite, jer sam i ja kreditno zadužen. Sada ne znam šta da radim“, naglašava Zec.
Kako nam je potvrdio, on je kao žirant primoran da otplaćuje tuđi kredit sa kamatama, u ukupnom iznosu 140.000 maraka.
Iz CJB Banjaluka, potvrdili su da je požar na kamionu volvo sa prikolicom i hladnjačom izbio prošlog vikenda, te da su uzroci požara neispravne elektroinstalacije u vozilu.
Nezavisne novine

Share.