Prijedor: Dragan Banović tužio parking službu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dragan Banović (45), vlasnik auto-škole „Stil“ u Prijedoru, tužio je gradsku nadležnu parking službu nakon što su mu, kako tvrdi, radnici te službe blokirali službeni automobil, a potom, pošto se usprotivio, i fizički ga napali.
Ogorčen bahatim ponašanjem, Banović je zatražio od te službe materijalno i moralno obeštećenje, a slučaj je prijavio policiji i prijedorskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.
Prema njegovim riječima, to se desilo kada je, završavajući čas vožnje, automobil parkirao uz „Miletića“ zgradu u blizini zgrade opštine Prijedor, gdje se nalazi i sjedište njegove auto-škole.
„Otišao sam u svoju kancelariju po dokumente. Ubrzo sam dobio i telefonsko obavještenje da mi je automobil blokiran. Odmah sam, u banci, platio kaznu. Kada sam se vratio, oni koji su mi na automobil stavili lisice sjedili su u kafani. Na pitanje kad su mi blokirali automobil, drsko su odgovorili da sve piše na opomeni“, priča Banović.
Tvrdi da su ga radnici parking službe potom počeli vrijeđati te da su nastavili sjediti u kafani, mada je on tražio da mu odblokiraju automobil.
„Jedan od njih B.D, koji je i potpisao zapisnik o blokiranju automobila, počeo mi je prijetiti. Govorio je da, ako se budem žalio i ako on bude imao posljedica, na meni glave neće biti. Uhvatio me je rukama za vrat“, priča Banović.
Dodaje da je tom radniku rekao da je drzak i bezobrazan, te da je B.D. potom otišao do svog automobila, uzeo željeznu šipku i počeo da nasrće na njega.
„Da nije bilo slučajnog prolaznika koji je pokušao da ga smiri i urazumi, sigurno je da bi me radnik prijedorske parking službe možda i usmrtio željeznom šipkom. Sve sam prijavio policiji“, tvrdi Banović.
Ističe da ga boli činjenica što mu je automobil neosnovano bio blokiran, te da su mu tu blokadu izvršile, po njegovom mišljenju, neovlaštene osobe.
„Blokadu vozila, shodno opštinskoj odluci o bezbjednosti saobraćaja na putevima, može da vrši samo Komunalna policija ili Saobraćajna inspekcija, a nikako manipulanti iz parking službe. Pogotovo ne onaj koji je i fizički nasrnuo na mene“, kaže Banović.
Dodaje da se sada kao građanin plaši i za svoju bezbjednost.
„Ako vam neko blokira imovinu od 20.000 maraka, koliko košta moj automobil, za 50 feniga za parking mogao bi vas i istući ako mu se suprotstavite“, kaže Banović, tražeći od Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, koje je nadležno, da se izjasni o cijelom slučaju.
Tvrdi da će i dalje parkirati automobil pred zgradom u kojoj se nalazi sjedište auto-škole ako nađe slobodno mjesto, a da parking neće platiti sve dok od nadležnih ne bude dobio pismeni odgovor.
Aleksandar Jeftić, šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge Prijedor, kaže da su zbog nepropisnog parkiranja česti sukobi između Inspekcije, Komunalne policije i stranaka, te da slučaj „Banović“ namjerava ispitati.
U Prijedoru, inače, postoji oko 450 parking mjesta koja se naplaćuju.
Nezavisne novine

Share.