Rafalnom paljbom uznemirio komšije

Rafalna paljba iz automatske puške u četvrtak oko 4.30 uznemirila je stanovnike prijedorske ulice Ilije Bursaća. Rafal iz automatske puške, kako saznajemo iz CJB Banjaluka, u Ulici Ilije Bursaća u užem dijelu grada ispalio je dvadesetpetogodišnji Prijedorčanin Vanja Stanojević, koji je pucao sa balkona podstanarskog stana. „Prijedorčanin V.S. je odmah nakon dojave komšija o pucnjavi priveden u SJB Prijedor. Protiv njega će nakon sprovedene kriminalističke obrade biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela nedozvoljene trgovine i prometa oružjem i eksplozivnim materijalom i izazivanja opšte opasnosti“, kazala je Gospa Arsenović, portparol CJB Banjaluka.
Draško Papak, načelnik Odjeljenja krim-policije u SJB Prijedor, potvrdio je da je Stanojević bio u alkoholisanom stanju kada je ispalio rafal iz automatske puške u vazduh.
„On je imao 2,5 promila alkohola u krvi. Rafal je sa terase kuće u kojoj živi kao podstanar u vazduh ispalio nakon što se vratio sa proslave rođenja djeteta svog prijatelja, u namjeri da nastavi sa veseljem. U ovom incidentu na svu sreću nije bilo povrijeđenih“, kazao je Papak.
Milan Davidović, stanar u neboderu preko puta pomenute kuće, kazao je da ga je rafalna paljba koja se čula probudila iz sna.
„Uplašio sam se jer je čudno da se rafalna paljba čuje u samom centru grada. Sva sreća što je policija brzo došla na lice mjesta“, govori Davidović.
Njegov komšija Pero Gvero je rekao da je čuo i ženski glas koji je umirivao onoga ko je pucao. Kako nezvanično saznajemo, Stanojević je ispraznio okvir sa mecima automatske puške.
Nezavisne novine