Rasvjetljene četiri teške krađe izvršene na području grada Prijedora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

muprs

Policijski službenici policijske stanice Prijedor 1, operativnim radom na terenu došli su do saznanja su lica B.K. (1978), N.K. (1989), S.C. (1988), N.R. (1994) i M.V. (1994) izvršioci četiri krivična djela „Teška krađa“ i jednog krivičnog djela „Uništenje ili oštećenje javnih uređaja“, izvršenih u toku 2014. i do polovine oktobra 2015. godine na štetu fizičkih i pravnih lica.

Naime, osumnjičena lica su u toku 2014. godine i do polovine oktobra 2015. godine, u odvojenim aktivnostima, uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost objekata vlasništvo fizičkih i pravnih lica, te otuđivali razni alat i altne mašine, elektro materijal, računarsku tehniku, te ostale sekundarne sirovine koje su dalje prodavali trećim licima, a ostvarenu dobit su su zadržavali za sebe. Izvršenjem krivičnih djela osumnjičeni su oštećenim licima nanijeli materijalnu štetu u iznosu od oko 27.800,00 KM.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teška krađa“ protiv lica B.K., N.K., S.C., N.R. i M.V., dok će protiv osumnjičenog B.K. nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj i za počinjeno krivično djelo „Uništenje ili oštećenje javnih uređaja“.

Autor: MUP RS

Share.