Sead Modronja preminuo od smrzavanja u porodičnoj kući

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sead Modronja (37) iz Prijedora preminuo je u srijedu u svojoj kući u Kozarcu kod Prijedora od posljedica smrzavanja, potvrđeno je u CJB Banjaluka.
Iz policije je navedeno da je njima u srijedu oko 14.10 časova prijavljeno da je u porodičnoj kući u Kozarcu pronađeno tijelo Modronje.
Poslije toga policija je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj, a mrtvozornik je konstatovao da je smrt nastupila usljed smrzavanja.
Izvor iz policije ispričao je da je Modronja dan ranije bio u kafani gdje je popio malo više, pa je vjerovatno došao kući, zaspao i umro od hladnoće.
Komšije nesrećnog Modronje pričaju da je on bivši borac Armije BiH, a poslije rata živio je razočaran i usamljen.
– Bio je miran i povučen čovjek, svi smo ga poštovali. Volio je ponekad da popije koju čašicu alkohola više, ali nije pravio probleme. Poslije rata živio je u nekoj nedovršenoj kući u kojoj nije imao ni struje ni vode – ispričao je jedan od komšija koji nije želio da se predstavi.
On je dodao da ga komšije nisu vidjele u srijedu i da su otišle kući da provjere da nije bolestan.
– Kada je jedan od komšija ušao u kuću, vidio je strašan prizor, Modronja je ležao mrtav na krevetu. Odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć, ali već je bilo kasno – pričaju mještani.
Prema riječima Modronjinog komšije Salke, Sead je živio sam. Otac mu je umro prije dvije godine, a njegova dva brata žive u Americi.
– Braća su ga redovno pomagala. Prvo su mu davali novac, ali ga je on trošio na piće, zbog čega su mu uplatili da ima svaki dan obezbijeđen obrok. Nažalost, on je uvijek nalazio načina da se domogne alkohola, tako da je u pijanom stanju spavao i na podu i gdje god stigne. Znao je da napravi poplavu u kući pa je dolazilo i do električnog spoja, zbog čega su mu isključili struju i vodu – ispričao je Salko.
Ovo je sedmi slučaj smrzavanja koji se ove godine desio na području Republike Srpske.
Drago Mišurić (51) iz Pločnika kod Doboja u srijedu je preminuo od hladnoće. Njegovo tijelo je pronašao komšija, nedaleko od kuće u kojoj je bio nastanjen.
Sredinom decembra od smrzavanja su umrli Slavko Kuprešak (72) iz Jakupovaca kod Laktaša i Milovan Ivanković (50) iz Čelinca.
Početkom februara ove godine Branko Mijić (57) iz Novog Grada, Vojin Stjepanović (49) iz Čelinca i Drago Ðurđević (65) iz Mrkonjić Grada umrli su usljed smrzavanja.
Mijić je nađen mrtav u mjestu Cvijića potok kod Novog Grada. On je najvjerovatnije zaspao na snijegu, jer je bio pijan. Vještačenjem je utvrđeno da je imao alkohola u krvi. Beživotno tijelo Drage Ðurđevića nađeno je nedaleko od porodične kuće i bilo je prekriveno snijegom.
Glas Srpske

Share.