Za lažno zaposlenje uzela 200 maraka

Dvadesetogodišnji Banjalučanin M. D. u namjeri da dođe do bilo kakvog posla postao je žrtva prevare Dijane Kovačević iz Prijedora koja mu je uzela 200 maraka.
Sve je počelo sa malim oglasom koji je dvadesetogodišnji mladić objavio u novinama, a u kojem je tražio bilo kakav posao.
Njegov broj telefona pozvala je izvjesna ženska osoba koja je mladiću ponudila pomoć u pronalaženju radnog mjesta.
Kasnije se ispostavilo da je riječ o tridesetrogodišnjoj Dijani Kovačević iz Prijedora, koja je radila kao čistačica u zgradi opštine. Dogovoren je i sastanak u Prijedoru kojom prilikom je mladić Kovačevićevoj dao 200 maraka.
Taj novac navodno, kako je ona njemu rekla, trebao da posluži za čašćenje načelnika opštine Marka Pavića, „jer se drugačije do posla ne može doći“.
Nakon što je dao novac mlada žena je nestala i više se nije javljala na telefon dvadesetogodišnjem Banjalučaninu iako je on uporno zvao. Vidjevši šta se dešava mladić je slučaj prijavio policiji koja je vrlo brzo pronašla prevarantkinju i privela je te saslušala.
Prema riječima Zorana Inđića, komandira Stanice policije Prijedor dva. Dijana K. je brzo pronađena zahvaljujući detaljnom opisu koji je dao prevareni mladić.
– Prilikom saslušanja ona je priznala da je od M. D. uzela novac, ali da tih 200 maraka od njega nije tražila da ih da načelniku opštine već da joj ih je mladić sam dao kako bi lakše došao do posla – kaže Inđić dodajući da je o ovom slučaju prevare upoznato i tužilaštvo.
U administrativnoj službi opštine Prijedor bili su iznenađeni kada su saznali da je njihova radnica počinila krivično djelo prevare. Saopštili su nam da ona izvjesno vrijeme ne radi jer se nalazi na bolovanju.
Nezvanično saznajemo da je prevareni M. D. izjavio da će odustati od daljeg postupaka protiv Dijane K. ukoliko mu ona vrati uzetih 200 maraka.
Sastanak
U posljednjih mjesec dana ovo je drugi slučaj prevare u Prijedoru. Podsjećamo prošlog mjeseca Jovana Todorović iz Prijedora pozvala na „ljubavni sastanak“ Zlatka Subotića iz Bijeljine kojem je preko druge osobe uzela 3.200 maraka i za kojom policija još uvijek traga.
Glas Srpske