Arsen Dedić u prijedorskoj Galeriji 96

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proteklog petka je u prijedorskoj „Galeriji 96“ gostovao poznati hrvatski kantautor, pjesnik i muzičar Arsen Dedić koji je nastupajući sa svojim sinom Matijom, brojnim Prijedorčanima priuštio nezaboravan umjetnički doživljaj. Prostor u samoj „Galeriji 96“ bio je pretijesan da primi sve one koji su željeli da čuju nostalgične stihove kompozicija kao što su „Moderato kantabile“, „Ono sve što znaš o meni“, „Tvoje nježne godine“, „Otkako te ne volim“ i mnoge druge. Veliki broj onih koji nisu uspjeli pronaći svoje mjesto u unutrašnjosti objekta, ostali su ispred Galerije čitavim tokom Arsenovog gostovanja, gdje su zahvaljujući zvučnicima mogli da uživaju barem u njegovom glasu i muzici sina Matije, inače vrsnog džez pijaniste.
„Imam nogo više ponuda nego što na njih želim da odgovorim, gostovanja mi sve teže padaju. Međutim, bilo mi je vrlo milo i došao sam ovdje zato jer je Tihomir Ilijašević, jedan prijatan čovjek koji je sve ovo organizovao, bio uporan u svom nastojanju. Pravo da vam kažem ja vrlo rijetko odlazim bilo gdje. Meni se više to ne da“, rekao je Arsen Dedić novinarima nakon koncerta.

Dedić je još dodao da je iznenađen ljepotom grada i znalačkom publikom koja ga je toplo primila. Direktor „Galerije 96“ Tihomir Ilijašević je izrazio zadovoljstvo što su Prijedorčani prepoznali pravog umjetnika i što su u tako velikom broju došli na ovaj njegov nastup. „Da je riječ o profesionalcu govori samo jedan podatak. Arsen Dedić, koji više ne treba da gradi svoje ime na muzičkoj sceni i uopšte ne zavisi od publike, se ipak znatiželjno interesovao prije polaska na put hoće li biti publike na ovom koncertu“, rekao je Ilijašević. Arsen Dedić je uz pomoć svog sina Matije tokom nastupa predstavio samo dio svog značajnog kantautorskog opusa, a prisutni su mogli da pogledaju i neke njegove akvarele. Za sve viđeno, publika svih generacija je na kraju nastupa Arsena i Matiju nagradila dugotrajnim aplauzom. Više slika pogledajte u našoj galeriji.

Share.