Koncert benda DBAU u prijedorskom klubu Magic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon koncerta u Zagrebu u KUD-u Željezničar i nastupa u Sarajevu u sklopu Sarajevo film festivala prijedorski electro-rock bend „Dbau“ nastupiće u subotu, 03.09.2009, u prijedorskom klubu Magic, s početkom u 22:30. Nastup u Prijedoru je dio promocije drugog albuma pod nazivom „Mašina“ koji je izdala sarajevska fondacija „Ekipa“. Ovaj koncert najavljuje i početak koncertne sezone u Magicu. Podršku koncertu su dali Manifest i opština Prijedor.
„Dbau“ je najperspektivniji i najcjenjeniji bend iz Prijedora od strane novinara, muzičkih kritičara iz Sarajeva, Zagreba, Beograda i Novog Sada. Novi album „Mašina“ – izdan nedavno u Sarajevu za nezavisni label EKIPA, kao i prethodni album „Dbaushtel“, su savremena plesna pop muzika oslobođena klišeja uz melanholične melodije i spontane aranžmane. Muzički izraz novog albuma koji će bend predstaviti prijedorskoj publici je orijentisan na dance muziku gdje se prepliću uticaji electro rocka, dance i pop stilova.
Bend je osvojio publiku u svim većim gradovima BiH, Srbije i Hrvatske. Učesnici su najvećeg festivala na ovim prostorima: EXIT – Novi Sad 2005. i 2006. godine, a gostovali su na turnejama u Francuskoj, Italiji i Sloveniji. Svojim disko-pop zvukom privlače ljubitelje specifičnog „prijedor-acid“ pravca i ostale ljude koji znaju prepoznati kvalitet, po riječima muzičkih kritičara.
„Dbau“ je nastao 2002. godine. Sastav čine: Siniša Aleksić – Simke-gitara / glas, Dino Mrkalj – gitara, Mladen Novaković – Ðomla – bas, Pero Ðikić – bubnjevi. Bend svoje materijale snima u „MANIFEST“ studiju u Prijedoru i čini okosnicu Društva urbanih umjetnika „Manifest“ Prijedor.
Koncertne aktivnosti uključuju WIRED MOBILE FEST turneju po gradovima bivše Jugoslavije. 2005. god. „EXPRESS TOUR“ u organizaciji WIRED-a po BiH i Srbiji. Novi Sad – EXIT FEST 05. U aprilu 2006. sa bendovima Antenat (HR) i Red Five Point Star (SLO) kojima se kasnije priključuje i Mach Shau (ITA) polaze na turneju po Francuskoj, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj (u organizaciji TRASHITRASHO-Pariz i UNS GETO-Banja Luka). Nastupi na : EXIT-u 06 Novi Sad, NEO-FEST-u 06-Banja Luka, Q3 festival-Sombor, Trenchtown fest-Subotica, KOCKA Split, Q4 festival-Sombor, Feedback-Niš.
Spot grupe DBAU možete pogledati na sljedećoj adresi http://www.youtube.com/watch?v=_UueqUQGJIA

Share.