Mrakovica-Otvorena osma Likovna kolonija Sreten Stojanović

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sinoć je na Mrakovici otvorena osma Likovna kolonija „Sreten Stojanović“, na kojoj će narednih osam dana stvarati osam slikara iz Novog Sada, Niša, Slatine kod Banjaluke i Prijedora.

U radu osmog saziva kolonije na Mrakovici učestvovaće akademski slikari Goran Despotovski, Ljubomir Vučinić, Vlada Rančić i Milica Maslać iz Novog Sada, Katarina Đorđević iz Niša, Srđan Kosić iz Slatine kod Banjaluke, Andrea Krnetić iz Prijedora, a sa njima će slikati i selektor kolonije Zoran Radonjić iz Prijedora.

Selektor kolonije akademski slikar Zoran Radonjić je potvrdio da je prioritet u izboru učesnika kolonije bila biografija i kvalitet radova umjetnika. On je rekao da nije postojao određeni koncept koji bi povezivao umjetnike da imaju isti način izražavanja.

Radovi nastali na Kozari, vječnoj inspiraciji književnika slikara i drugih umjetnika, biće izloženi u Muzeju Kozare u Prijedoru, na izložbi koja će biti otvorena u septembru povodom jubilarnih 40. Književnih susreta na Kozari.

Tokom trajanja likovne kolonije u Muzeju Kozare će 10. avgusta biti otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Prijedora.
SRNA

Share.