Nova predstava Dramskog studija Desnica

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U prijedorskom Pozorištu je počeo rad na novoj predstavi Dramskog studija „Desnica“. Radi se o adaptaciji teksta „Opšta bolnica“ bugarskog autora Hriste Bojčeva a režiju potpisuje Jelena Topić, apsolvent na filmskoj i TV režiji na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. „Ja sam odrasla u Prijedoru i pozorište mi je skoro ispred kuće. Tokom svog studija sam bila asistent na predstavi ‘Ženidba i udadba’ Narodnog pozorišta Banja Luka i nakon toga sam poželjela i sama uraditi predstavu.

Vrlo brzo sam našla zajednički jezik sa direktorom Pozorišta Prijedor gospodinom Barošem i sada smo ovdje“ rekla je mlada Prijedorčanka i dodala da predstavu radi sa mladim prijedorskim glumcima, članovima Dramskog studija Desnica. „Očekujem da ćemo vrijedno raditi ali i da ćemo se lijepo zabaviti i stvoriti dobru predstavu“, dodala je Jelena Topić. Premijera ove tragikomedije je planirana za početak februara.

U predstavi će igrati mladi Prijedorčani koji su tokom ljeta 2008. i 2009. godine prošli kroz školu glume koju je vodio glumac Dean Batoz. Iza članova Dramskog studija „Desnica“ su već dvije predstave, „Lovčeva kći“ i „Iza maske“ koje su osvojile i nagrade na više festivala omladinskih pozorišta, a dio mladih glumaca je igrao i u predstavi „Grobnica za Borisa Davidoviča“, koja je tokom ove godine osvojila brojne nagrade na pozorišnim festivalima u našoj zemlji.

U novoj predstavi će glumiti Selma Keranović, Srđan Dukić, Alen Josipović, Viktorija Savanović, Arijana Knežević, Tatjana Binjaš, Dajana Kantar, Dimitrije Vokić, Maja Davidović i Tanja Babić. Svoju podršku budućoj režiserki i mladim glumcima dao je i direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš koji je istakao da se nada dobroj predstavi koja će u narednoj godini biti učesnik omladinskih festivala na kojima će sa pravom konkurisati za nagrade. „Veliki su izgledi da će ova predstava biti učesnik jednog putujećeg omladinskog festivala koji će uz pomoć finansijskih sredstava EU realizovati agencija „Art Vision“ iz Banja Luke“, dodao je Baroš.

Share.